|  |   СООБЩЕСТВО КАДРОВИКОВ И СПЕЦИАЛИСТОВ ПО УПРАВЛЕНИЮ ПЕРСОНАЛОМ |  | 
|  | 
| 
 | ||||||||
| Охрана труда Разработка системы охраны труда на предприятии. Обязанности работодателя. Обязанности работников. Медицинские осмотры. Несчастные случаи. Профессиональные заболевания. Инструктажи. Инструкции по ОТ | 
|  | 
|  | Опции темы | 
|  18.03.2011, 09:14 | #1 | 
| Участник HR-Лиги Регистрация: 05.10.2010 
				 Вы сказали Спасибо: 5 

Поблагодарили 5 раз(а) в 4 сообщениях

|  Відповідальність за нещасний випадок 

цікавить конкретно що буде за нещасний випадок з смертельним наслідком  керівнику підприємства, головному інженеру та інженеру з охорони праці і у випадку травматизму працівника (наприклад ампутації пальця) просто необхідно конкретно знати бо сам щось не можу розібратися) буду вдячний за відповіді | 
|   |   | 
|  18.03.2011, 10:02 | #2 | 
| Ветеран HR-Лиги Регистрация: 07.07.2008 Адрес: Киев 
				 Вы сказали Спасибо: 1,242 

Поблагодарили 434 раз(а) в 261 сообщениях

|   

Вопрос поставлен не совсем корректно. Наказание будет зависеть от того, кто виновен в происшедшем несчастном случае. Для этого создается комиссия, составляются соответствующие акты. А наказание - от предупреждения до уголовной ответственности. Повторюсь: зависит от степени вины.
		 | 
|   |   | 
| Этот пользователь сказал Спасибо dautina за это полезное сообщение: |  Anre (18.03.2011) | 
|  18.03.2011, 14:26 | #3 | 
| Эксперт HR-Лиги  Регистрация: 17.11.2010 
				 Вы сказали Спасибо: 273 

Поблагодарили 363 раз(а) в 247 сообщениях

|   | 
|   |   | 
|  18.03.2011, 17:43 | #4 | |

|   Цитата: 
 яким чином керівник підприємства буде притягатися до відповідальності (оскільки розслідування скоріш за все виявить на ньому вину) за даний випадок. | |
|   |   | 
|  18.03.2011, 17:44 | #5 | |

|   Цитата: 
 що питання некоректне то я знаю. таке мені питання задало керівництво)) і я якось не знаю як коректно і зрозуміло то пояснити) | |
|   |   | 
|  18.03.2011, 21:21 | #6 | |
| Эксперт HR-Лиги  Регистрация: 17.11.2010 
				 Вы сказали Спасибо: 273 

Поблагодарили 363 раз(а) в 247 сообщениях

|   Цитата: 
 Порушення посадовою особою правил техніки безпеки, промислової санітарії чи інших правил охорони праці, якщо воно створювало небезпеку для життя і здоров'я трудящих або призвело до нещасних випадків з людьми та заподіяло істотну майнову шкоду підприємству, організації чи громадянам, кваліфікується за сукупністю статей 135 і 167 КК. Стаття 271. Порушення вимог законодавства про охорону праці 1. Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці службовою особою підприємства, установи, організації або громадянином — суб'єктом підприємницької діяльності, якщо це по*рушення заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого, — карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів до*ходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або об*меженням волі на той самий строк. 2. Те саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, — карається виправними роботами на строк до двох років або обмежен*ням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до се*ми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися пев*ною діяльністю на строк до двох років або без такого. Последний раз редактировалось Anre; 18.03.2011 в 22:52. | |
|   |   | 
| Этот пользователь сказал Спасибо Anre за это полезное сообщение: |  qwerts (23.03.2011) |