![]() |
Відповідальність за нещасний випадок
цікавить конкретно що буде за нещасний випадок з смертельним наслідком керівнику підприємства, головному інженеру та інженеру з охорони праці
і у випадку травматизму працівника (наприклад ампутації пальця) просто необхідно конкретно знати бо сам щось не можу розібратися) буду вдячний за відповіді |
Вопрос поставлен не совсем корректно. Наказание будет зависеть от того, кто виновен в происшедшем несчастном случае. Для этого создается комиссия, составляются соответствующие акты. А наказание - от предупреждения до уголовной ответственности. Повторюсь: зависит от степени вины.
|
Цитата:
|
Цитата:
яким чином керівник підприємства буде притягатися до відповідальності (оскільки розслідування скоріш за все виявить на ньому вину) за даний випадок. |
Цитата:
що питання некоректне то я знаю. таке мені питання задало керівництво)) і я якось не знаю як коректно і зрозуміло то пояснити) |
Цитата:
Порушення посадовою особою правил техніки безпеки, промислової санітарії чи інших правил охорони праці, якщо воно створювало небезпеку для життя і здоров'я трудящих або призвело до нещасних випадків з людьми та заподіяло істотну майнову шкоду підприємству, організації чи громадянам, кваліфікується за сукупністю статей 135 і 167 КК. Стаття 271. Порушення вимог законодавства про охорону праці 1. Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці службовою особою підприємства, установи, організації або громадянином — суб'єктом підприємницької діяльності, якщо це по*рушення заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого, — карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів до*ходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або об*меженням волі на той самий строк. 2. Те саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, — карається виправними роботами на строк до двох років або обмежен*ням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до се*ми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися пев*ною діяльністю на строк до двох років або без такого. |
Часовой пояс GMT +3, время: 20:22. |