СООБЩЕСТВО КАДРОВИКОВ И СПЕЦИАЛИСТОВ ПО УПРАВЛЕНИЮ ПЕРСОНАЛОМ
|
|
|
|
Работа в HR-сфере Карьера в HR. Обязанности менеджера по персоналу. Структура службы по управлению персоналом. Взаимодействие с другими подразделениями |
|
Опции темы |
06.10.2021, 12:10 | #11 | |||||
Эксперт HR-Лиги. Модератор
Вы сказали Спасибо: 781
Поблагодарили 1,754 раз(а) в 1,216 сообщениях
|
Цитата:
Цитата:
То, что Вы не желаете выполнять дополнительный объем работы, который Вам неведом и кажется очень скучным, - это вполне понятно. Но про два выхода мы уже поговорили... А вот в таком пренебрежительном отношении к специалистам, да и, собственно, к труду - Вы вряд ли найдете здесь на форуме сочувствие, не теряйте на это время Цитата:
Цитата:
Цитата:
У Вас еще остались риторические вопросы?)
06.10.2021, 12:54 | #12 |
Участник HR-Лиги
Вы сказали Спасибо: 24
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
|
Да ДИ имеется и в ней как и в трудовой написано "менеджер з персоналу" и в ней ( в моей ДИ) текст тот же что в упомянутом вами выше "Випуску 1 "Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності" Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників" пункт 31 "Менеджер (управитель) з персоналу"
а именно: 31. МЕНЕДЖЕР (УПРАВИТЕЛЬ) З ПЕРСОНАЛУ Завдання та обов'язки. Організовує роботу із забезпечення персоналом відповідно до загальних цілей розвитку підприємства, установи, організації та конкретних напрямів кадрової політики з метою найефективнішого використання, оновлення та поповнення персоналу. Забезпечує роботу з укомплектування підприємства, установи, організації працівниками потрібних професій, спеціальностей згідно з кваліфікаційними рівнями і профілем отриманої ними підготовки та діловими якостями з урахуванням можливостей максимальної реалізації трудового потенціалу кожного працівника. Безпосередньо бере участь у розробленні бізнес-планів у частині забезпечення трудовими ресурсами з урахуванням перспектив розвитку підприємства, установи, організації, змін у складі працівників через впровадження нової техніки і технології. Вивчає ринок праці з метою визначення можливих джерел забезпечення потрібними кадрами. Організовує роботу з проведення досліджень, прогнозування та визначення потреби в кадрах на підставі планів економічного і соціального розвитку підприємства. Розроблює та реалізовує комплекс програм щодо роботи з персоналом із питань найму, звільнення, переводу робітників, залучення та закріплення працівників з урахуванням перспектив їх професійного захисту та розширення самостійності у сучасних економічних умовах. Інформує та консультує керівників різних рівнів з питань організації управління персоналом. Очолює роботу з організації навчання персоналу, підготовки та підвищення кваліфікації, а також мотивації ділової кар'єри працівників. Організовує роботу з проведення оцінки результатів трудової діяльності працюючих, атестацій, конкурсів на заміщення вакантних посад. Забезпечує створення нормативнометодичної бази управління персоналом та практичне впровадження методичних і нормативних розробок. Організовує розроблення та вжиття заходів щодо удосконалення управління персоналом, контролює виконання керівниками підрозділів постанов, наказів та розпоряджень з питань роботи з кадрами. Бере участь у плануванні соціального розвитку колективу, вирішенні трудових спорів та конфліктів. Контролює додержання трудового законодавства у роботі з персоналом. Забезпечує постійне вдосконалення процесів управління персоналом на основі впровадження соціальноекономічних та соціально-психологічних методів управління, передових технологій кадрової роботи, створення та ведення банку даних персоналу, стандартизації та уніфікації кадрової документації, застосування засобів обчислювальної та оргтехніки, комунікацій та зв'язку. Організовує проведення табельного обліку, складання і виконання графіків відпусток, контролює стан трудової дисципліни і дотримання працівниками правил внутрішнього трудового розпорядку. Забезпечує складання встановленої звітності з обліку особистого складу та роботи з персоналом. Последний раз редактировалось eloissa; 06.10.2021 в 12:57. Причина: Сокращайте цитаты, не надо дублировать весь пост |
06.10.2021, 13:04 | #13 |
Участник HR-Лиги
Вы сказали Спасибо: 24
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
|
eloissa
Та ну))) Я не позиционирую себя опытным HR, с чего вы взяли? Где я такое написала? ))) Просто пытаюсь разобраться, и работа в должности менеджера по персоналу это у меня первая, т.к до этого был свой небольшой бизнес на протяжении 15 лет. И у меня был в штате кадровик на пол ставки и не было HR. И да: говорили с руководителем на собеседовании при приеме на работу об одном - но поезд ушел совсем в другую сторону.. я допустила такую ошибку именно - из -за моей неопытности, однозначно. Но нет!))) Не одна я в этом виновата. И на будущее буду знать, что не нужно идти HR-ом к руководителю который не знает в принципе, что это такое и зачем это ему и ведет себя в компании как Сеньор Помидор из мультика Чиполино))) Последний раз редактировалось eloissa; 06.10.2021 в 13:29. |
06.10.2021, 13:18 | #14 | ||
Вы сказали Спасибо: 781
Поблагодарили 1,754 раз(а) в 1,216 сообщениях
|
Цитата:
Цитата:
Да-да, сперва стоит провести собеседование с директором (не он с Вами, а именно Вы с ним) - подходит ли он на должность Вашего руководителя. Я обычно именно так и делаю))) И приходилось отказываться от интересных предложений именно по этой причине.
Правд много, а истина одна) Мы найдем ее, уважаемые коллеги! Последний раз редактировалось eloissa; 06.10.2021 в 14:10. |
||
Этот пользователь сказал Спасибо eloissa за это полезное сообщение: | Лолла (06.10.2021) |
07.10.2021, 04:02 | #15 | |||
Вы сказали Спасибо: 14,972
Поблагодарили 20,475 раз(а) в 10,190 сообщениях
|
Цитата:
Я же Вам и приводила то, что Вы, опять, мне привели: Цитата:
Я понимаю, что, Вы, сейчас, скажете, примерно, следующее: "Там же не написано, что это я, имеющая, высокую должность, должна все выполнять,...А там написано, что я, только, контролирую, занимаюсь организацией, обеспечиваю,... а выполнять должен инспектор отдела кадров..." - это все понимаю и заранее знаю! Но, ведь, у Вас нет подчиненных! Так кто должен это выполнять? Скажу больше: ситуация, когда имеется 600 работников, и работа специалиста HR заключается в начальнике отдела кадров без подчиненных - встречается часто и густо, и к этому все давно привыкли!! Следовательно, этот HR, который начальник отдела кадров, занимается следующим: - всем, что прописано для инспектора отдела кадров в "Випуску 1 "Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності" Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників" - всем, что прописано для начальника отдела кадров в "Випуску 1 "Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності" Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників" - плюс все то, что прописано для "менеджеру з персоналу" "Випуску 1 "Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності" Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників" - плюс та же организация корпоративов, о которой нигде не сказано, что этим должен заниматься HR (кадровик, ведь, как и менеджер по персоналу - не массовик-затейник, не тамада, и не иже с ними, кто из развлекательной сферы...) Так, что 100 работников - это ерунда, вообще! Или предложите директору ввести в ШР должность, работник на которой будет Вам подчиняться и выполнять бумажную работу, а Вы будете его контролировать и организовывать. Цитата:
Простите, но в который раз, я задам Вам вопрос: кадровик - он не есть HR? А кто? IT?