СООБЩЕСТВО КАДРОВИКОВ И СПЕЦИАЛИСТОВ ПО УПРАВЛЕНИЮ ПЕРСОНАЛОМ

На портал Новости Библиотека статей Нормативная база Глоссарий ПРАВИЛА  ФОРУМА

События Производственный календарь Образцы документов Книжная полка

Вернуться   Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига > Управление персоналом > Поиск и отбор персонала: задачи и проблемы

Поиск и отбор персонала: задачи и проблемы Политики и процедуры. Методы поиска. Прямой поиск, хэдхантинг. Этика рекрутера. Сотрудничество с рекрутинговыми агентствами. Оплата услуг рекрутингового агентства

Ответ

Опции темы
Старый 18.03.2010, 14:51   #51
Svitanok
Участник HR-Лиги

Вы сказали Спасибо: 18
Поблагодарили 48 раз(а) в 16 сообщениях

Цитата:
Сообщение от Патрикеевна Посмотреть сообщение
Уважаемые дамы и господа,
Я подумываю поменять работу, но очень опасаюсь встречи с "Вами" - всю жизнь мои поиски работы затягивались надолго, HR-ы меня обычно не пропускали дальше первого собеседования.. (хотя, попадая на первое собеседования сразу к начальнику отдела, я почти всегда подходила)
В связи с этим я хотела бы спросить у Вас совета на счет:
1) по каким личностным качествам Вы отсеиваете кандидатов? (т.к. часто со мной обсуждали приблизительно то же самое, что написано в резюме, и все- "мы вам позвоним")
2) насколько точно соблюдаете формальные требования "ОР х лет, желательно в такой-то подсфере"
Скажу чесно, я більш довіряю своїм внутрішнім відчуттям: подобається не подобається. Буває так, що кандидат відповідає на всі запитання щодо резюме і на додаткові, але його невербалика мені сигналізує про те, що щось не так. В такому випадку, більш за все, це буде наша остання зустріч.
Колись, коли я проводила свою першу співбесіду, то керувалася лише тим чи відповідає кандидат заявленим вимогам ( ВО, вік, досвід роботи, навики і знання) до інтуїції не прислухалася, яка говорила мені, що ця людина не впишеться в колектив і з нею будуть проблеми, а для чого? Проте, потім (буквально через пару тижнів) зрозуміла для чого. Ця зірка бухгалтерії спричинила такі конфлікти в колективі, що мені довелося, в терміновому порядку, шукати їй заміну. Після цього випадку, навіть, якщо всі хором мені скажуть, що це супер спеціаліст, але мені людина не сподобається, то все, розмови не буде (таким чином, я не взяла на роботу американця, який, як пізніше виявилося, був злочинцем в розшуку і програміста, що зливав інформацію конкурентам, причому обоє мали гарні рекомендації).

Щодо формальних вимог, то я Дуже часто від них відходжу, принаймі щодо віку. Подзвонила мені колись жінка і каже: " От у вас в вакансії зазначено до 35 років, а мені вже 40, але я б дуже хотіла працювати у вас". Ну, думаю, вікно у мене між співбесідами є, приділю їй час поспілкуюся, в крайньому випадку занесу її в базу. І що ви думаєте, коли вона прийшла, то перша моя думка була:"Щоб я так в 40 років виглядала":-) Комунікабельність супер, невербалика на вищому рівні, презентаційні навики взагалі без коментарів. З того як вона сіла і поклала руки на коліна долонями догори і яким тоном говорила зі мною, я зрозуміла, що книгу з психології вона принаймі відкривала
В совокупності з її досвідом роботи і навиками......я зупинила свій вибір на ній. І не пожалкувала жодної хвилинки.
Але, якщо у вимогах до кандидата стоїть знання англійської, то яким би золотим він не був чи яку б іншу мову він не знав, на роботу його не візьму.

Отже, Патрикеевна, перед тим як ідти на співбесіду проаналізуйте, що ви робите не так: як ви сидите, як ведете розмову, який одяг підбираєте, макіяж, зачіску. Здавалося б дрібниця, але часто відіграє важливу роль, особливо якщо ви впевнені, що з резюме у вас все гаразд. І ведіть себе впевнено. Не такі вже ми і страшні HR-ари, правда, колеги? Успіху.
katsol (17.11.2011)
Старый 18.03.2010, 15:16   #52
bantser
Эксперт HR-Лиги

Вы сказали Спасибо: 90
Поблагодарили 658 раз(а) в 241 сообщениях

Цитата:
Сообщение от Svitanok Посмотреть сообщение
Подзвонила мені колись жінка і каже: " От у вас в вакансії зазначено до 35 років,
До речі, може поділяться досвідчені рекрутери, звідки у більшості оголошень саме таке вікове обмеження - 35 років?
bantser вне форума   Ответить с цитированием
Старый 18.03.2010, 15:41   #53
EllE HRD
Эксперт HR-Лиги

Вы сказали Спасибо: 4,539
Поблагодарили 4,077 раз(а) в 1,683 сообщениях

))))) я не ставлю в вакансиях возраст вообще, поэтому не могу сказать, почему так поступают другие. я ни пол не указываю, ни возраст. согласна, что есть такие вакансии, по которым ну просто нет специалистов женщин (или мужчин). но это и так ясно. ну мало какая женщина пойдет на вакансию грузчика или водителя-дальнобойщика, равно как и не видела я еще ни одного мужчину-акушерку))))))
Старый 18.03.2010, 16:19   #54
Svitanok
Участник HR-Лиги

Вы сказали Спасибо: 18
Поблагодарили 48 раз(а) в 16 сообщениях

Цитата:
Сообщение от bantser Посмотреть сообщение
До речі, може поділяться досвідчені рекрутери, звідки у більшості оголошень саме таке вікове обмеження - 35 років?
Якщо я вказую вік і стать, то це побажання директора (ну хочеться йому молодими дівчатами себе оточити, ну що ж поробиш?!)
Старый 19.03.2010, 17:22   #55
anatol_ua
Эксперт HR-Лиги

Вы сказали Спасибо: 7,109
Поблагодарили 6,437 раз(а) в 3,230 сообщениях
Подмигивание

Цитата:
Сообщение от EllE HRD Посмотреть сообщение
равно как и не видела я еще ни одного мужчину-акушерку))))))
Нашего старшего принимал как раз акушер...
Более того, во многом благодаря ему малой остался жив и вырос, слава Богу, до 25 лет...
Старый 19.03.2010, 17:27   #56
bantser
Эксперт HR-Лиги

Цитата:
и не видела я еще ни одного мужчину-акушерку))))))
В смислі, чоловіка-акушера? В натурі?
Старый 19.03.2010, 19:16   #57
EllE HRD
Эксперт HR-Лиги

в смысле не врача акушера-гинеколога, а именно средний медперсонал, который обычно называют акушерками, а в других отделениях медицинскими сестрами. просто на отделение "Акушерское дело" набора мальчиков нет, по крайней мере до 2005 года точно не было))))))
а врачи - они любого пола)))
Старый 19.03.2010, 19:55   #58
bantser
Эксперт HR-Лиги

Цитата:
в смысле не врача акушера-гинеколога, а именно средний медперсонал, который обычно называют акушерками, а в других отделениях медицинскими сестрами. просто на отделение "Акушерское дело" набора мальчиков нет, по крайней мере до 2005 года точно не было))))))
а врачи - они любого пола)))
Може бути, але були в радянські часи набори і залишаються, здається зараз на фельдшера-акушера. Двоє моїх однокласників закінчили, працювали тривалий час...

До речі, вперше в Росії акушерську справу поставив на наукову основу о організував чоловік, родом з Полтавщини Нестор Максимович, більш відомий в літературних і наукових колах за своїм псевдонімом Амбодік. Він довів свого часу, що велика смертність серед немовлят була зокрема і через невігластво повивальних бабок... Але це вже оффтоп.
Эти 2 пользователя(ей) сказали «Спасибо» bantser за это полезное сообщение:
anatol_ua (21.03.2010), EllE HRD (20.03.2010)
Старый 20.03.2010, 11:17   #59
EllE HRD
Эксперт HR-Лиги

нууу, Владимир, фельдшер - это практически врач)))) можно так сказать, что он "стоит между врачом и средним медперсоналом". он то по идее и должен выполнять многие врачебные манипуляции. извините за офф....
и большое спасибо за исторические факты!!!!
anatol_ua (21.03.2010)
Старый 20.03.2010, 20:43   #60
Iren@
Эксперт HR-Лиги. Модератор

Вы сказали Спасибо: 2,629
Поблагодарили 2,677 раз(а) в 1,200 сообщениях

Цитата:
Сообщение от bantser Посмотреть сообщение
звідки у більшості оголошень вікове обмеження - 35 років?
Очевидно тому, що ген старіння, який нещодавно відкрили вчені, активізується у більшості людей після 35 років...
Iren@ вне форума   Ответить с цитированием
Ответ

Опции темы