Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Мотивация персонала (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=19)
-   -   Нужна ли медицинская страховка на предприятии? (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=4092)

SB-Malakut 09.03.2010 10:03

Цитата:

Сообщение от Tety (Сообщение 91975)
У нас коли піднімалось питання МС була ініціативна група, яка досліджувала думку працівників, витрати фірми, покриття страхівки і т.д. ... але більшість фірм що пропонують страхування замовчують важливі деталі: перед страхуванням необхідно зробити досить багато прививок (від грипу потрібно якщо добре пам'ятаю кожні 3 місяці вакцинуватись)

Tety, позвольте поинтересоваться, что это за страховая компания, которая перед страхованием просит пройти вакцинацию, крайне для меня любопытный факт? По своей практике, ни разу не сталкивался с СК, которые просили бы пройти вакцинацию сотрудников.
И поддерживаю вопрос EllE HRD.

Tety 11.03.2010 10:19

Доброго дня. На жаль деталей усіх не знаю, оскільки знайома тільки з працівником фірми. Ситуація була така, що людина захворіла звернулась до лікаря. Не володію інформацією чи лікар працює у них безпосередньо в офісі (як мед-кабінет) чи приходить по виклику :(. Оглянули працівника теж в офісі фірми і відправили додому лікуватись виписавши рецепт на ліки.
Щодо лікарняних - не думаю що їх виписували - там працівники приватними підприємцями оформлені, відповідно і не потрібно лікарняних як таких...
ПС. Як побачу знайому випитаю деталі і обов'язково викладу у формі

Щодо страхової компанії...
Факт вакцинації залежить від того що саме ви страхуєте. Якщо від нещасних випадків, чи страхові випадки із стоматології - звичайно вакцинації не потрібно. Якщо від усіляких простудних захворювань, грипу (у нас саме такі і переважають) - тут без вакцинації не обійтись :(

Elenna 11.03.2010 11:36

Tety, на счет прививок вы меня удивили. Мы четвертый год пользуемся ДМС, так вот, никаких обследований или прививок перед тем, как страховаться, сотрудникам делать не надо.
Наоборот, прививка от гриппа входит у нас в страховку, но добровольно, т.е. не хочешь, не делай, а лечить от ОРВИ / гриппа тебя будут все равно.
Условия страхования конечно, надо внимательно читать, но уж обычные ОРВИ при ДМС обязаны мне кажется все покрывать.
Мне кажется, вам как раз необычная страховая компания попалась, попробуйте с другими пообщаться.

Tety 12.03.2010 09:34

Дякую Elenna за ваш відгук і що ділитись своїм досвідом :) :bow:

SB-Malakut 15.03.2010 09:45

Цитата:

Сообщение от Tety (Сообщение 92345)
Доброго дня. На жаль деталей усіх не знаю, оскільки знайома тільки з працівником фірми. Ситуація була така, що людина захворіла звернулась до лікаря. Не володію інформацією чи лікар працює у них безпосередньо в офісі (як мед-кабінет) чи приходить по виклику :(. Оглянули працівника теж в офісі фірми і відправили додому лікуватись виписавши рецепт на ліки.
Щодо лікарняних - не думаю що їх виписували - там працівники приватними підприємцями оформлені, відповідно і не потрібно лікарняних як таких...
ПС. Як побачу знайому випитаю деталі і обов'язково викладу у формі

Спасибо, будем ждать. Т.к. пока это выглядит не очень привлекательно, такая система работы может закрыть максимум вопрос с ОРЗ (грипп, ангина и прочее).

Tety 19.03.2010 15:56

Випитала що змогла:
Дійсно лікар-терапевт перебуває в офісі. Якщо є потреба їде до працівників додому. Виписує курс лікування. Улагоджує питання відсутності працівника перед роботодавцем (як саме працівниця не в курсі, - з чого я особисто роблю висновок, що як таких бланків листків непрацездатності не виписувалось, бо для їх отримання необхідно паспорт). На моє питання "А якщо щось сейрозніше ніж простуда, що ви робите?" отримала відповідь "А я на ніщо серйозніше не хворіла. У нас 99% якщо хворіють то простуда і т.д. Нажаль більше нічого не знаю". :koo-koo:

"От такі то пироги"

anatol_ua 19.03.2010 17:37

Цитата:

Сообщение от Tety (Сообщение 93545)
"От такі то пироги"

... з котятами - їх їси, а вони пищать...

Алексей Качан 15.10.2010 14:35

Достатньо цікаве дослідження.
Вирішив добавити в даній темі не менш цікаве
http://hrliga.com/index.php?module=news&op=view&id=6814

RendL 15.10.2010 15:03

Дослідження дійсно досить цікаве.

Алексей Качан 15.10.2010 17:28

Yuliya,
Спасибо за правку, просто давно не посещал форум.

Часовой пояс GMT +3, время: 00:02.