![]() |
Можливо, вам буде цікаво ознайомитись з таким документом, розробленим для органів державної влади - ПКМУ N 179 від 12.03.2005.
|
Цитата:
Всім спасибі!!! |
Цитата:
|
А кто вам мешает?:dont know:
Однако, не всегда специалисту даны те полномочия, которые имеет начальник отдела... Например, главбуху, начальнику ОК, начальнику ППО...начальнику ОД и Ц...и т.д.и т.п... |
Так моє керівництво навпаки, хоче залишити відділ претензійної роботи у складі одного працівника - начальника цього віддлу. Але, спираючись лише на те, що назви такої професії немає в КП і ДКХ, я не можу довести, що існування такого віддлу неможливе без підлеглих...
|
Цитата:
|
Так і все ж таки, де прописано, що якщо назва профісії є КП і ДКХ - такий начальник ВІДДІЛУ може працювати один, без підлеглих?
|
Цитата:
Ваш власник наполягає на цьому, ви чомусь вважаєте, що це незаконно. :reverie: Сподіваюсь, ви розумієте, що постанова від 12 березня 2005 р. N 179 не на всі підприємства розповсюджується? ;) Цитата:
І при чому тут її наявність в КП? А хіба можуть бути посади, що не відповідають КП? ДКХП: Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
2. Мала на увазі, що точної назви начальника відділу, як наприклад "начальник відділу кадрів" (що дає підставу, я так розумію, працювати такому начальнику одному, без підлеглих, начальника відділу претензійної роботи немає. |
Цитата:
Ну, нелогично, согласна..и что?:dont know: А много логичного в наших законах?:D Не нужен вам такой отдел, так кто вас заставляет?:lol: Не пойму.. Вы с нами ведете беседу или со своим руководством..:reverie: Вот им и говорите, что нелогично... Нас убеждать в этом не надо, это и так понятно... |
Так вони обгрунтування вимагають...
І мої пояснення, що якщо точної назви такої як "начальник претензійного відділу" в КП немає, то він не може працювати сам - не приймають. Питають, а чтого ж тоді може працювати сам "начальник технічного відділу", "начальник відділу транспорту" (назви посад є в КП) і т.і. Чим я можу апелювати? |
Цитата:
Вернитесь в начало разговора... |
Цитата:
Взагалі не бачу логіки в цьому ствердженні. :roll: |
Цитата:
|
так ви прочитали класифікатор і знайшли підтвердження своїй думці?
Чи ви просто повірили автору цього повідомлення? :swoon: |
Так не тільки автору цього повідомлення, ось, наприклад anatol_ua в іншій темі писав:
"Есть подразделения, в которых начальник отдела без подчинённых - это норма, отражённая даже в ДК003:2010 Начальник відділу кадрів (1232) Начальник відділу охорони праці (1232) Головний бухгалтер (1231) А вот Начальник виробничого відділу (1222.2), например, как-то без подчинённых и не ... смотрится" Ну тоді як можна зробити висновок, начальники яких відділв можуть працювати без підлеглих, а які - ні? |
А ви можете своїми словами відповісти, чому саме ви вважаєте, перераховані начальники можуть працювати без підлеглих, а інші -ні? Просто цікаво, може я нарешті вашу логіку зрозумію?
А як ви дивитесь на те, що посада "начальник відділу" також є в КП? |
Та я взагалі вважаю, що начальник ВІДДІЛУ не може працювати без підлеглих, тому що він начальник (керівник) над кимось... Але почитавши форум в цьому напрямку, роблю висновок, що начальники, назви професій яких конктретно вказані у КП (а не як у мене - начальник претензійного відділу) можуть працювати без підлеглих..
Щодо назви у КП просто "начальник відділу" - то я і зробила з неї похідну - "начальник претензійного відділу", і таким чином він не може працювати один... Може я щось не так роблю і не так мислю - допоможіть розібратися... |
Я не розумію, чому ви взагалі цих начальників розділили на 2 групи?
Якщо всі ці назви відповідають КП? Якщо назва "начальник відділу" розширена, то ви чомусь вважаєте, що її немає в КП. Це взагалі невірне логічне ствердження, тому що в КП нічого взагалі про обовязки не йдеться! Йдеться в ДКХП, цитату з якого я вище наводила. Ви можете розробити якесь своє внутрішнє положення щодо створення структурних підрозділів, упорядкування ШР і так далі, по прикладу того, що вище Ірина наводила. А якщо ваш начальник наполягає на створенні такої посади, то які у вас аргументи? Посада відповідає класифікатору? - так. Є документ, що забороняє створити таку посаду? - ні Навіщо це потрібно - це вже зовсім інше питання, у вашого керівництва можуть бути якісь плани стосовно цього відділу. Або людина, яку прийняли на роботу до цього працювала керівником, або по складності завдань ця посада на більш високому рівні, ніж просто фахівець. |
Так, трохи відступлю від теми...
Тобто Ви хочете сказати, що немає жодного документу (окрім вищезгаданої ПКМУ №179), де конкретно шлося б про чисельний склад відділу, сектору, управліня, департаменту.... Боже, ну на підставі чого тоді перевірити себе, чи правильно взагалі у нас складено орг.сруктуру і штатний розпис: чи може відділ складатися з 1-го, 2-х чи 5-ти працівників, при цьому є ще сектори, де працює 4 чоловіки, є управління, в яких по 1, 2 відділи і окремі спеціалісти... Ст.64 ГКУ, де підприємство на власний розсуд складає орг.сруктуру і штаний розпис, дає лише право. Але ж повинні буди якись нормативні документи, база, опираючись на яку можна робити "під себе"... Чи такого немає? Караул.... Тоді взагалі звідки береться це розмежування назв посад у КП на начальників управлінь, відділів, секторів? Вибачайте за такі може прості і дурні запитання, просто керівництвом поставлена нова для мене задача, тому шукаю допомоги... |
Не розумію вашого "караулу" взагалі.
Ви ж самі собі відповідаєте: на власний розсуд! Все. Крапка. Я знаю підприємства, де 85% працівників - начальники, і більшість із них - без підлеглих. :lol: І нормально собі існуюють і не переживають. А документ - можете свій розробити! Тому що крім ГК нічого немає! Навіть перевіряючі, якщо прискіпуються до таких посад - аргументують лише ДКХП. А цитату, що це заперечує, я вам навела. Не хочу повторювати. |
То що, виходить можна зробити сектор, який складатиметься, наприклад, з 10 чол., і відділ з 1 працівником - начальником цього відділу???
Доречі, забула сказати, що ми являємося державних, хоча і госпрозрахунковим, підприємством... |
Вам не здається, що ми ходимо по кругу? :reverie:
|
Може бути, вибачайте...
Просто я не розумію, від чого тоді відштовхуватися призначати працівника начальником відділу або начальником сектору, повинні бути у нього підлеглі чи ні? Що, все це, спираючись лише на ст.64 ГКУ, на розсуд керівника підприємтсва? "Не верю!" (Смоктуновский) |
Ви вважаєте, що будь-яка дія, або можливість у нас чітко прописана в нормативних документах?
Ви, мабуть, тільки починаєте працювати в кадрах. Згодом зрозумієте, як багато питань, взагалі не врегульованих законодавчо. І це питання - не таке принципове. |
Вгадали, тільки починаю вивчати цей цікавий світ кадрової політики...
Тому так все і колупаю... І Вас заколупую... Тільки я ось що боюся, якщо прийде якась перевірка, то чим я зможу довести, що на у нас працює 1 начальник відділу (без підлеглих), у якого посадовий оклад більше, замість наприклад начальника сектору або просто головного спеціаліста, оклад у яких менше. Можуть звинувачувати у розбазарюванні коштів... |
В цій же темі вже і про перевірки говорили...
|
Цитата:
|
Ну не можна ж так виривати фрази із контексту!
І я тільки написала про досвід спілкування з перевіряючими. А ви знаєте, що вони теж дуже часто "помиляються"? ;) І в даному випадку - безпідставні зауваження були! Вибачте, але для мене :theme_closed: Все вже сказано... :pardon: |
Дякую за діалог, за поради, за терпіння..
Так і у нас можуть бути такі самі безпідставні зауваження... Тим паче, що можуть причепитися, як я вище писала, до різниці в окладах... Коротше кажучі, точно, ходжу по колу... |
Можливо вліз не в ту тему, але іншого не знайшов...
Колеги підскажіть (ситуація дещо смішна, але керівництво ТАК вирішило) - чи можливо бути заступником начальника дільниці без самого начальника (в штатному розписі те саме)?:lol: |
А кого замещать будем?:dont know::D
При наличии отсутствия того, кого надо замещать... Где-то мы уже поднимали этот вопрос... |
Та отож!:lol:
Але законно довести керівництву зворотнє не можу за відсутності НПА! |
Цитата:
Интересно, а что, в этом случае, будем писать в ДИ заместителя, которому нЕкого замещать... |
Точно! самому цікаво потрібно буде подивитися! дякую...:good:
|
Не, ребята, ну серьезно: НПА есть НПА...
Но не до маразма же доходить...:D...и на каждое логичное действие требовать НПА...чесслово...:lol: |
Мотя! а ВДРУГ ктото знает и поделится инфой :lol:? (и жить легче;))
|
Навряд ли НПА будут содержать такую норму...:dont know::reverie:
|
Должность главный бухгалтер
Такой вопрос : согласно классификатору профессий должность "главный бухгалтер" относиться к группе руководителей, т.е. главбух руководит бух.отделом. У нас на предприятии нет бух.отдела , а должность главбуха есть, т.е. на предприятии один бухгалтер. По сути этот работник не может занимать должность "главного бухгалтера", а - "бухгалтера". Подскажите что делать в данном случае: изменить должность в ШР и в трудовой работника или оставить все как есть? Не является ли это нарушением?
|
Часовой пояс GMT +3, время: 04:16. |