![]() |
Ото ж....:read:
|
Повертаючись до начальника без підлеглих. На одному державному підприємстві перевірка із управління праці зробила зауваження про те, що начальник відділу кадрів не може бути без підлеглих. Посилались на кваліфікаційні характеристики. Різні вимоги до посад, відповідальність та повноваження - для них не аргумент. І право підприємства самостійно визначати штатний розпис теж. Не знаю, як вони будуть виходити із ситуації - оскаржувати рішення управління праці, чи виводити посаду начальника відділу кадрів і вводити інспектора.
|
Хай введуть у ШР вакансію інспектора відділу кадрів (у підпорядкуванні начальника відділу кадрів)...:reverie:
|
Вакансії вводити не хочуть, чи не можуть... Наскільки я зрозуміла, то вони фінансуються з бюджету, і мають відповідати за нарахування заробітної плати начальнику відділу кадрів (що, звісно, більше, ніж якщо у них був би лише інспектор).
Це так - інформація для роздумів. |
А яке, вибачте, діло управлінню праці щодо витрачання бюджетних коштів підприємством?
Вони мають перевіряти додержання законодавства про працю, а не фінансову дисципліну підприємств. А для перевірки використання бюджетних коштів є свої цербери: КРУ, прокуратура... |
До КРУ і прокуратури справа поки що не дійшла. У приписі управління праці не йдеться про недоцільне використання бюджетних коштів, а про призначення на посаду.
|
А що "не те" з призначенням?
Особа не відповідає кваліфікаційним вимогам? Чи займає посаду, яку ії заборонено займати за рішенням суду? |
:read: посты №№1-9...
|
Ще раз наголошую, що надала лише інформацію, а не запитую, як вийти із ситуації. У цій темі обговорюється, чи можливо призначення на посаду начальника відділу кадрів без підлеглих. От я і привела думку перевіряючих органів, - вона така сама, як у листі Мінпраці, наведеному вище. Тому питання не до мене, що саме не так із призначенням. Я висловлюю не свою думку.
|
А яка ж Ваша думка ?..
|
Анатолію, кожного разу, коли шукаю відповідь на запитання на форумі, я хочу побачити не просто думку одного із користувачів, а обгрунтування цієї думки, и посилання на нормативний документ.
Тому вважала, що висловлення моєї особистої думки в даному випадку зайве. Уже озвучені кілька різних думок. Якщо Вас цікавить саме моя думка - то я вважаю, що це питання недостатньо врегульоване законодавством. Я більше схиляюсь до того, що підприємство має повноваження самостійно визначати штатний розпис, а отже і приймати рішення, чи буде начальник відділу кадрів, чи інспектор. І до того ж начальник відділу кадрів має більше коло повноважень і відповідальності. Але для того, щоб надати відповідь на це запитання, потрібно також враховувати і практику інших підприємств, зокрема і проходження перевірок. |
Підтримую.
|
Mardge :good:
А от у перевіряючих підстав немає зовсім:dont know: Чи вони таки навели хоч якісь ? |
Кстати, а может и очень даже не кстати:redface: (с учётом наших позиций), нашёл письмо Минфина по вопросу единственного главного бухгалтера:
МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ ЛИСТ від 07.04.2010 р. N 31-34000-10-10/7408 Міністерство фінансів України щодо звернення з питання посади головного бухгалтера підприємства повідомляє. Відповідно до статті 8 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" питання організації бухгалтерського обліку на підприємстві належать до компетенції його власника (власників) або уповноваженого органу (посадової особи), який може обирати, зокрема, такі форми його організації як введення до штату підприємства посади бухгалтера або створення бухгалтерської служби на чолі з головним бухгалтером. Відповідно до завдань та обов'язків, передбачених кваліфікаційною характеристикою посади головного бухгалтера, яка міститься у розділі 1 "Професії керівників, професіоналів, фахівців та технічних службовців, що є загальними для всіх видів економічної діяльності" Випуску 1 "Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності" Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, затвердженого наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 29.12.2004 N 336, головний бухгалтер, зокрема, здійснює керівництво працівниками бухгалтерського обліку підприємства та розподіляє між ними посадові завдання та обов'язки, знайомить цих працівників із нормативно-методичними документами та інформаційними матеріалами, які стосуються їх діяльності, тобто, посада головного бухгалтера передбачає наявність підлеглих працівників. З огляду на наведене, законодавством не передбачено такої форми організації бухгалтерського обліку на підприємстві як введення до штату підприємства посади головного бухгалтера без створення бухгалтерської служби. Заступник Міністра Т. І. Єфименко Не очень нам указ это письмо (с учётом отсутствия регистрации в Минюсте), но ... это позиция одного из самых главных государственных учреждений !:reverie: (по крайней мере, нынешнего заместителя его нынешнего руководителя:dont know:) |
Лист схожий за змістом з тим, що вище наводила Мотя.
Доречі, та перевірка з управління праці, про яку я вище писала, теж посилалась на Довідник кваліфікаційних характеристик. Я порадила знайомій у відповідь процитувати той же Довідник: "Конкретний перелік посадових обов'язків визначається посадовими інструкціями керівників, професіоналів, фахівців, технічних службовців, які розробляють і затверджують на основі Довідника роботодавці, ураховуючи конкретні завдання та обов'язки, функції, права, відповідальність працівників цих груп та особливості штатного розпису підприємства, установи, організації." Здається, на цьому поки що все і закінчилось. |
Руководитель или начальник
Уважаемые коллеги, подскажите: Руководитель отдела должен иметь подчиненных. а начальник отдела может и не иметь, главное чтоб отдел был. правильно я мыслю?
|
:roll:
Откуда такой вывод? |
Цитата:
А в чем разница?:dont know::? Т.е., по Вашему, начальник отдела - это НЕ руководитель? |
Это был мой вариант, но если я думаю не правильно, то как же тогда правильно, или в чем разница? Человек хочет статусную должность (формально), я отдел создам под его должность, но "руководитель" должен иметь людей в подчинении, а у Человека их не будет. Как быть?
|
Начальник вновь созданного отдела ещё на набрал людей в свой отдел
(наберёт позже...) В чём проблема ? Но ... есть должности руководителей, которые могут и не иметь подчинённых вообще - например, начальник отдела кадров. |
Значит должен быть отдел и в нем один чел - начальник отдела кадров?
Значит и в моем случае может быть начальник технического отдела в техническом отдела без подчиненных. Это точно не бред?:dont know: |
Если и бред, то... временный :D
|
Может ли быть начальник подразделения если в нем 1 человек?
Ув. Форумчане!
Прошу подсказать неспециалисту в области кадров. 1) Может ли быть должность и вообще существовать подразделение если в нем всего один человек. Например, Гл.бухгалтер, если больше нет бухгалтеров, Начальник отдела охраны труда и пр. пр. 2) Что делать с если в классификаторе профессий есть профессиия а в ДКХП она не описана, нет квалификационных требований. Например Директор финансовый, Программист базы данных. 3) Как правильно оформить программиста на работу если он фактически занимается работой с базой данных, а диплом имеет инженера-программиста. По сути ему больше подходит должность "Программист (базы данных), но в ДКХП квалификационных требований по ней нет. 4) Если предприятие малое и штат очень маленький, нужно ли создавать все необходимые должности (например экономист отдела снабжения, инженер по охране труда и пр.) и потом в штатном расписании расписывать:" экономист отдела снабжения-0,1 ставки" и т.д. Или просто добавить все в должностную инструкцию данного сотрудника. Но в таком случае должностная будет похожа на "письмо из Простоквашино":lol: 5) Обязательно ли приказ о приеме на работу должен быть оформлен в виде формы П-1? |
|
Коллега Мардж правильно Вам указала: перечитайте эту тему, может быть, у Вас и вопросы отпадут сами по себе...:dont know:
|
если я правильно вас поняла, то на предприятии может существовать бухгалтерский отдел в лице одного человека, а именно главного бухгалтера или я не права?
|
головний бухгалтер....
Цитата:
При цьому Мін’юст наголошує, що підприємство для забезпечення ведення бухобліку може вводити в свій штат посаду бухгалтера або створювати бухгалтерську службу на чолі з головним бухгалтером. А тому введення посади головного бухгалтера за наявності в бухгалтерії єдиного працівника є незаконним. |
Чисельний склад відділу
Доброго дня.
Підкажіть будь-ласка, чи може відділ у складі управління складатися з 1 працівника - начальника цього відділу? І якими нормативними документами взагалі визначається чисельний склад відділу. Знайшла лише посилання у ст. 64 Господарського кодексу, що підприємство самостійно визначає організаційну структуру, встановлює чисельність працівників і штатний розпис... Заздалегідь дякую. |
И Вам добрый день и ..Добро пожаловать на форум!
:handshake: Думаю, Вам стоит перечитать тему с самого начала... |
Надя, мы с тобой сегодня все делаем сообща. Только собиралась дать ссылку на эту тему, а сообщение уже в ней! :bravo: :handshake:
Ув. Віта, ознакомьтесь с правилами форума, и пользуйтесь поиском перед созданием новой темы! |
Дякую всім, що відгукнулися!
Правила читала поперек, часу багато немає, тому ще раз вдячна за конкретне посилання.
Подивлюся тут, може щось знайду |
Цитата:
А ШО робыть? Коль нас сегодня пока только двое на форуме отвечающих?:dont know:;) Остальные - малоактивные, чего-то.... Цитата:
Цитата:
|
Добрый день!
Вчера рассказывала знакомой, что у главбуха должен обязательно быть подчиненный (по ДКхП), на что она агрументировала, что некоторые документы может подписывать только главбух, поэтому у них на маленькой фирмочке есть главбух без подчиненных и без отдела :dont know: |
А Вы тему с начала самого читали?:?
|
;):yes: Конечно. Именно поэтому и написала. Это был не вопрос, а так, мысли вслух.
|
Цитата:
а почему: Цитата:
Мы вроде тут уже переговорили, что и не совсем обязательно?:dont know::reverie:;) |
Мотечка! Таки да. Только разговор наш с ней был вчера, а тему-то я прочитала только сейчас.:lol:
|
А-а-а..Семен Семеныч...дошло...:lol::D
|
Цитата:
Так само як і не можу повірити в те, що наприклад начальник технічного відділ (назва професії є в класифікаторі професій) може працювати без підлеглих.... |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Часовой пояс GMT +3, время: 05:32. |