![]() |
![]() СООБЩЕСТВО КАДРОВИКОВ И СПЕЦИАЛИСТОВ ПО УПРАВЛЕНИЮ ПЕРСОНАЛОМ
|
|
|
|
Совместители. Переводы. Перемещения Совмещение. Совместительство. Временное исполнение обязанностей. Сезонные работники. Перевод. Перемещение. Изменение существенных условий труда |
![]() |
|
Опции темы |
![]() |
#251 |
Эксперт HR-Лиги. Модератор
![]() Регистрация: 26.10.2008
Вы сказали Спасибо: 389
Поблагодарили 754 раз(а) в 537 сообщениях
|
![]()
Накрутили...
![]() ![]() Если его некуда девать, и обязательно надо уволить, то вообще-то есть п.1 ст.36. По соглашению сторон не получается? (Я бы так поступила)
![]() |
#252 |
Участник HR-Лиги
Вы сказали Спасибо: 1
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
|
![]()
по соглашению не получится,она не хочет увольнятся
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Активный участник HR-Лиги
Вы сказали Спасибо: 500
Поблагодарили 118 раз(а) в 74 сообщениях
|
![]()
Я бы тоже не захотел.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
|
![]() Цитата:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#255 |
Участник HR-Лиги
Вы сказали Спасибо: 10
Поблагодарили 14 раз(а) в 7 сообщениях
|
![]()
Шановні колеги, потрібна Ваша думка з наступного питання.
В одному з відділів підприємства є 20 шт.од. за посадою "фахівець". Фактично працює 20 працівників, з них 5 перебувають у відпустках для догляду за дитиною. Наразі переглядається Штатний розпис, і планується зменшити кількість штатних одиниць до 15. По факту відбувається скорочення чисельності працівників за посадою "фахівець". Безумовно, 5 "декретчиць" залишаються на посадах, а 5 фактично працюючих працівників підлягають вивільненню відповідно до п.1 ст.40 КЗпП. Однак оскільки є відповідні "декретні" посади, ми маємо запропонувати їх працівникам, що підлягають вивільненню. І от я трохи спантеличена: як ми можемо пропонувати переведення на посаду "фахівця", якщо вони вже працюють на посаді фахівця"? (Я не знаю такого явища в законодавстві, як переведення на іншу одноіменну штатну одиницю ![]() Чи може тоді ми маємо провідомляти не про наступне вивільнення, а про зміну істотних умов праці, а саме продовження роботи на посаді фахівця на умовах строкового трудового договору? Буду вдячна за Ваші коментарі. |
![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
|
![]()
Взагалі-то, результат буде один і той самий, тільки обгрунтування різне.
![]() Моя думка така. Скорочення 5 штатних одиниць ніяк не приховаєш, і таку суттєву зміну умов праці все одно прийдеться обгрунтовувати. І все одно це буде переведення з фахівця на фахівця... Все ж таки, попередження про скорочення посад з пропозицією перейти на СТД буде точнішим і доречнішим. Ми таке робили під час реорганізації на держслужбі, коли в новій структурі не вистачало штатних посад... робили переведення з посади фахівця на посаду фахівця на період відпустки по догляду основного працівника
![]() |
#257 | ||
Участник HR-Лиги
Вы сказали Спасибо: 10
Поблагодарили 14 раз(а) в 7 сообщениях
|
![]()
Дякую
Цитата:
Цитата:
![]() Гадаю і для працівника є різниця. Хоча якщо дивитися на процес спочатку, то причина все ж таки - скорочення чисельності, і логічно, якщо звільнення за статтею 40 п.1 Можливо повідомляти про наступне вивільнення, але пропонувати не переведення на іншу посаду, а продовження роботи за тією ж посадою на умовах строкового трудового договору (це ж теж пропозиція роботи)? Последний раз редактировалось eloissa; 17.09.2019 в 16:39. Причина: объединила посты по одной теме |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |||
|
![]() Цитата:
Цитата:
![]() Цитата:
![]()
![]() |
Этот пользователь сказал Спасибо eloissa за это полезное сообщение: | Розмарин (17.09.2019) |