Показать сообщение отдельно
Старый 21.03.2010, 08:55   #91
i_love_hr
Активный участник HR-Лиги

Вы сказали Спасибо: 21
Поблагодарили 23 раз(а) в 16 сообщениях

Цитата:
Сообщение от 0lga Посмотреть сообщение
Помогите развеять сомнения. Сотрудник вдовец, имеет двоих детей 14 и 7 лет. Я так понимаю, ему пологается доп. социальный отпуск по ст.19 ЗУ "Про відпустки" 14 к/дней:
1. как отцу, воспитывающему ребенка без матери - 7 к/дней ,
2. как отцу имеющему 2 детей возрастом до 15 лет- 7 к/дн.
Или п.2 относится только к жінкам?:confused:
Цитата:
Сообщение от anatol_ua Посмотреть сообщение
Жінці, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину-інваліда, або яка усиновила дитину, одинокій матері, батьку, який виховує дитину без матері (у тому числі й у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла дитину під опіку, надається щорічно додаткова оплачувана відпустка тривалістю 7 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів (стаття 73 Кодексу законів про працю України.

Так что папашка имеет право только налево..., т.е. только на 7 дней. dont know
Цитата:
Сообщение от 0lga Посмотреть сообщение
Спасибо Анатолий, думала, что на одиноких папашек тоже распространяются эти нормы.
Цитата:
Сообщение от esar Посмотреть сообщение
"Вопрос, конечно, інтєрєсний...."
Анатолій, я би не була настільки категоричною, адже в тексті закону йде мова про виховання одднієї дитини! А цей конкретний вдівець виховує дві дитини. То чому не можна розглядати це як наявність двох підстав?
Я розумію, що це питання вже давно обговорювалося. Але мені здається, що ви не знайшли правильної відповіді. Чому ви не звернули увагу на таку статтю:

Цитата:
Стаття 186-1. Гарантії особам, які виховують малолітніх дітей без матері

Гарантії, встановлені статтями 56, 176, 177, частинами третьою - восьмою статті 179, статтями 181, 182, 182-1, 184, 185, 186 цього Кодексу, поширюються також на батьків, які виховують дітей без матері (в тому числі в разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також на опікунів (піклувальників).
0lga, виходить, була права

Ще мені дуже сподобалися такі слова:
Цитата:
Сообщение от ili Посмотреть сообщение
Если вы не уверены, так и говорите! Ошибочный, но авторитетно звучащий ответ хуже, чем отсутствие ответа. Не направляйте людей по ложному пути просто потому, что вам приятно побыть в роли эксперта. Будьте скромны и честны; показывайте хороший пример для спрашивающих и коллег.
Я раніше пробувала про те саме казати, але не всіма була почута

Последний раз редактировалось i_love_hr; 21.03.2010 в 10:05.
i_love_hr вне форума   Ответить с цитированием
Эти 4 пользователя(ей) сказали «Спасибо» i_love_hr за это полезное сообщение:
0lga (22.03.2010), Iren@ (22.03.2010), Julie (21.03.2010), kadrichka (29.03.2010)