Показать сообщение отдельно
Старый 19.03.2010, 16:27   #23
bantser
Эксперт HR-Лиги

Вы сказали Спасибо: 90
Поблагодарили 658 раз(а) в 241 сообщениях

Цитата:
Сообщение от tipatov Посмотреть сообщение
Смотря какие психологи, я эту теорию проходил на курсах психологии в институте подготовки админ. персонала еще лет 8 назад. Как раз вместе с теорией Тукмена (Такмена) – схемы по которым я уже здесь выкладывал.
Власне, я вас і просив сказати мені, у якій із теорій ви бачили, що "Козел отпущения – обязательная роль: принимает все излишние эмоции на себя". Але у Тукмана я такого не бачив. Чи пропустив? Але гаразд, якщо ви не вважаєте за потрібне говорити на цю тему, то нехай залишиться як є...

Цитата:
Сообщение от tipatov Посмотреть сообщение
И посмотреть на модное слово Mobbing с разных сторон.
На модне слово з різних боків дивиться можна тільки на модне адо немодне - питання ставлення до моди....

Але моббінг - це не модне слово, а хвороба, яка щорічно обходиться бізнесу по всьому світу в мільярди доларів збитку. У нас навряд чи хто рахував, оскільки в пострадянській системі людський фактор не вважається принциповим при визначенні фінансово-економічних показників.

Цитата:
Владимир считает, что мобят слабого и я согласна.
Николай утверждает, что козлороль берет на себя сильная личность и я тоже согласна.
ЧаRодейка, якщо сильна особистість бере на себе добровільно таку роль, то це лише два варіанти:
- або ми маємо справу не з сильною особистістю, а з понтами слабкої особистості, яку цькують, а вона робить виробила таку форму психологічного захисту (мені заздрять, я кращий...),
- або це робота тренера в чи ведучого психотерапевтичної групи, коли він повинен взяти агресію на себе.
bantser вне форума   Ответить с цитированием