Цитата:
Сообщение от Патрикеевна
Уважаемые дамы и господа,
Я подумываю поменять работу, но очень опасаюсь встречи с "Вами" - всю жизнь мои поиски работы затягивались надолго, HR-ы меня обычно не пропускали дальше первого собеседования.. (хотя, попадая на первое собеседования сразу к начальнику отдела, я почти всегда подходила)
В связи с этим я хотела бы спросить у Вас совета на счет:
1) по каким личностным качествам Вы отсеиваете кандидатов? (т.к. часто со мной обсуждали приблизительно то же самое, что написано в резюме, и все- "мы вам позвоним")
2) насколько точно соблюдаете формальные требования "ОР х лет, желательно в такой-то подсфере"
|
Скажу чесно, я більш довіряю своїм внутрішнім відчуттям: подобається не подобається. Буває так, що кандидат відповідає на всі запитання щодо резюме і на додаткові, але його невербалика мені сигналізує про те, що щось не так. В такому випадку, більш за все, це буде наша остання зустріч.
Колись, коли я проводила свою першу співбесіду, то керувалася лише тим чи відповідає кандидат заявленим вимогам ( ВО, вік, досвід роботи, навики і знання) до інтуїції не прислухалася, яка говорила мені, що ця людина не впишеться в колектив і з нею будуть проблеми, а для чого? Проте, потім (буквально через пару тижнів) зрозуміла для чого. Ця зірка бухгалтерії спричинила такі конфлікти в колективі, що мені довелося, в терміновому порядку, шукати їй заміну. Після цього випадку, навіть, якщо всі хором мені скажуть, що це супер спеціаліст, але мені людина не сподобається, то все, розмови не буде (таким чином, я не взяла на роботу американця, який, як пізніше виявилося, був злочинцем в розшуку і програміста, що зливав інформацію конкурентам, причому обоє мали гарні рекомендації).
Щодо формальних вимог, то я Дуже часто від них відходжу, принаймі щодо віку. Подзвонила мені колись жінка і каже: " От у вас в вакансії зазначено до 35 років, а мені вже 40, але я б дуже хотіла працювати у вас". Ну, думаю, вікно у мене між співбесідами є, приділю їй час поспілкуюся, в крайньому випадку занесу її в базу. І що ви думаєте, коли вона прийшла, то перша моя думка була:"Щоб я так в 40 років виглядала":-) Комунікабельність супер, невербалика на вищому рівні, презентаційні навики взагалі без коментарів. З того як вона сіла і поклала руки на коліна долонями догори і яким тоном говорила зі мною, я зрозуміла, що книгу з психології вона принаймі відкривала

В совокупності з її досвідом роботи і навиками......я зупинила свій вибір на ній. І не пожалкувала жодної хвилинки.
Але, якщо у вимогах до кандидата стоїть знання англійської, то яким би золотим він не був чи яку б іншу мову він не знав, на роботу його не візьму.
Отже, Патрикеевна, перед тим як ідти на співбесіду проаналізуйте, що ви робите не так: як ви сидите, як ведете розмову, який одяг підбираєте, макіяж, зачіску. Здавалося б дрібниця, але часто відіграє важливу роль, особливо якщо ви впевнені, що з резюме у вас все гаразд. І ведіть себе впевнено. Не такі вже ми і страшні HR-ари, правда, колеги? Успіху.