Анатолію, якщо я правильно розумію Вашу пораду, то охоронників потрібно вмовити написати заяви на звільнення за власним бажанням, при умові, що фірма втратить клієнта - це єдиний оптимальний вихід, тому що всі інші варіанти з негативними фінансовими наслідками для підприємства, так?
Просто я знаю, що відсотків 5 знайдеться таких, що зажадають звільняти їх по скороченню... а потім може піти "ланцюгова реакція", типу - "а Вася так зробив і я так зроблю". Хоча охоронники це такий контингент, що не досить добре орієнтується в законах, у них є родичі,які в цьому трішки орієнтуються і просто можуть піти на прицип - "піду і зроблю "каку" своєму роботодавцю". Хоча наша фірма дотримується всіх соціальних гарантій і поки що всі працівники задоволені.
Але як варіант, це я так подумала щойно, можливо трохи абсурдний, але здається теж виходом:
Вмовити всіх написати заяви на звільнення за власним бажанням, скажімо з 25.11., і написати заяви на прийняття на роботу за строковим трудовим договором з 26.11.
Тобто усно пояснити, їм, що вони звільняються не на завжди, а для того, щоб потім ми їх знову прийняли на строковий трудовий договір. Пояснити причину з тендером що ми змушені іти на такий крок.
Такий варіант нормальний, чи можуть виникнути потім проблеми з перевіряючими органами?