Цитата:
Сообщение от Татьяна К.
Норми, що містяться в актах Президента і Уряду України. набирають сили після семи днів після опублікування, якщо в акті не встановлений інший термін. У наказі, про який ми говоримо, такий термін встановлено: "Вступає в дію з моменту опублікування...", а дія його в часі - з 01.11.09р. Отже, все правильно: наказ по підприємству від 04.11.09р (день опублікування), підвищення - з 01.11.09 р. (дата, вказана в Наказі Президента).
|
шановна пані
Тетяно, звідки цитата? До речі, про який Наказ Президента мова? Я в роботі керуюсь Указами Президента і Законами, а наказу за його підписом не бачила жодного. Частина 5 статті 94
Конституції України :
Цитата:
Закон набирає чинності через десять днів з дня його офіційного оприлюднення, якщо інше не передбачено самим законом, але не раніше дня його опублікування.
|
Указ Президента України "Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності" від 10 червня 1997 року N 503/97
Цитата:
4. Нормативно-правові акти Верховної Ради України і Президента України набирають чинності через десять днів з дня їх офіційного оприлюднення, якщо інше не передбачено самими актами, але не раніше дня їх опублікування в офіційному друкованому виданні.
|
tanOK, я пам’ятаю, що я писала в цій темі раніше, саме тому не промовчала. Я думаю, не буде помилкою, якщо посадові оклади підвищили з 1, а не з 4 листопада, та й бухгалтерії мороки менше буде (звісно, мова не про бюджетні установи).
Мені це кілька днів тому спало на думку, коли згадала про дату набрання чинності "ЗУ "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" 2240-ІІІ, (яку на форумі колись активно обговорювали). Хто давно працює у ВК, пам’ятає:
Закон підписаний 18.01.2001, в прикінцевих положеннях зазначено: що "Цей Закон набирає чинності з 1 січня 2001 року", а застосовуємо його з дня опублікування в "Урядовому кур’єрі", тобто з 28.02.2001.
Ну... таке в нас законодавство...