Цитата:
Сообщение от yarko
Помогите пожалуйста!
Дворник дома при уборке придомовой территории (вход в подвал и цокольное помещение) упала и получила ушиб позвоночника. С её слов трещина в хребте /я больничный с диагнозом не видела, но женщина еле передвигается/.
насколько я поняла с её слов акт о производственной травме никто не составлял и составлять не хочет. Материальную помощь на лечение не выдали. Заставляют её написать объяснительную.
Я никогда не сталкивалась с правилами оформления производственных травм. Но уж очень жалко женщину. Ей замену не дали и она ходит на рабботу!!!!!
|
-------------------------------------
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 22 березня 2001 р. N 270
Київ
Про затвердження Порядку розслідування та обліку
нещасних випадків невиробничого характеру
2. Під нещасними випадками невиробничого характеру слід розуміти не пов'язані з виконанням трудових обов'язків травми, у тому числі отримані ...
3. Розслідуванню згідно з цим Порядком підлягають нещасні випадки, що сталися під час:
...
11) виконання робіт у домашньому господарстві, використання побутової техніки;
...
4. Факт ушкодження здоров'я внаслідок нещасного випадку встановлює і засвідчує лікувально-профілактичний заклад.
Документом, який підтверджує ушкодження здоров'я особи, є
листок непрацездатності чи
довідка лікувально-профілактичного закладу.
7. Розслідування нещасних випадків проводиться з метою визначення їх обставин та причин. На підставі результатів розслідування розробляються заходи щодо запобігання подібним випадкам, а також щодо вирішення питань соціального захисту потерпілих.
У процесі розслідування беруться до уваги
листок непрацездатності чи довідка лікувально-профілактичного закладу, а також
пояснення потерпілого та свідчення очевидців.
11. Нещасні випадки (за винятком групових), ...
Рішення щодо розслідування нещасного випадку приймається
керівником організації на
підставі звернення потерпілого, листка непрацездатності або довідки лікувально-профілактичного закладу.
изучите полный текст постановаления. Если нужен текст, пишите в личку
-------------------------------------
Это уже из Охраны труда.
1. Расследование, заполнение журнала регистрации несч. случаев не на производстве, акт формы НТ и т.д. запускается если от сотрудника есть заявление (так мне говорили в соцстрахе и на курсах по ОТ).
2. Объяснительная обязательна. Как мне говорили в соцстрахе для подстраховки работодателя. Были случаи, когда сотрудник через месяц утверждал, что травму он получил таки на предприятии.
3. Что с больничным, он открыт? Или справка?