Цитата:
Сообщение от зая
К многих руководителей еще "совдеповское" восприятие службы HR. Они воспринимают эту службу на уровне "Я сказал - ты сделал, и твое мнение здесь не нужно", т.е. просто испольнительском, а не стратегическом.
А вот как убедить таких руководителй в обратном? Я как раз и пытаюсь этим заниматься... Если у кого-то есть подобный опыт буду рада советам
|
А що ви можете запропонувати своєму керівнику? Чому він повинен Вас розглядати як стратегічного партнера? Ви готові захищати інтереси власника почасти на шкоду інтересам колективу?
Якщо, Ви зможете відповісти собі на ці питання - це вже перший реальний крок до успіху.
Починайте з малого. На одній з робіт мені вдалося за допомогою цифр спочатку скоригувати з/п на вакансії (різниця між втраченим прибутком через відсутність працівника і сумою, на яку треба було підвищити з/п для швидкого закриття вакансії), потім змінити систему оплати у виробничому відділі Коли після цього продуктивність зросла в 1,5 рази, а якість роботи значно покращилась, шеф фактично не приймав важливих рішень по персоналу без попередньої наради. Щоправда, то була невелика фірма.
Зараз у мене така проблема не стоїть, але алгоритм не змінився. Я починала в цій компанії як менеджер по персоналу і чим успішніші проекти закриває відділ ти більше довіри і відповідно впливу на роботу компанії він має, тим активніше бере участь не лише у виконанні, але й в тактичному і стратегічному плануванні.