Leva, звичайно, можете припиняти дискусію, але
esar задала вам слушне запитання і не лише заради цікавості. Ми кадровою роботою займаємось відносно давно, і знаємо прізвища керівників/начальників управлінь та департаментів органів виконавчої влади, за підписами яких, як правило, надають роз"яснення щодо практичного застосування норм трудового законодавства. Інша річ - якщо це стаття якогось консультанта у професійному журналі юридичного, кадрового чи бухгалтерського спрямування.
Можу вам навести приклад, коли особисто я від одного начальника відділу мінпраці отримала відповідь на запитання (ствердну), а через місяць у газеті "Праця і зарплата" прочитала консультацію саме цієї людини на моє запитання, при чому - прямо протилежну тому, що я почула на власні вуха. Якщо цікаво, моє запитання стосувалося права матерів, що працюють за сумісництвом, на додаткову відпустку на дітей.
З тих пір до консультацій у телефонному режимі я довіри не маю: віддаю перевагу письмовій відповіді на бланку мінпраці/держкомстату, з оригінальним підписом керівника. Тобто на деякі питання, не врегульовані законодавчо, я маю письмові відповіді, які можуть слугувати доказом у суді.
Цитата:
а листи відповідних органів з роз`ясненнями не так швидко пишуться
|
Ну чому - довго?

За ЗУ "Про звернення громадян" мають надати відповідь упродовж 30 днів.