Цитата:
Сообщение от Татьяна К.
Щойно повернулася зі свята Першого дзвоника Київської СШ № 1. Друзі, це дійсно свято!!! Настрій у всіх піднесений, святковий, море квітів, зустрічі, привітання! Про що Ви говорите, korelija? Так, технічний прогрес зробий неймовірний крок, скоріше стрибок  , вперед. Але цінності є незмінними! Просто діти є зовсім різні. Так було завжди. Як кажуть мудрі люди: "Все йде з сім"ї !"  Пам"ятаєте мультик про капітана Врунгеля? "Как вы лодку назовете - так она и поплывет"...
|
Щойно спілкувалась із школяркою - 9-ий клас - йдуть ввечері святкувати день знань - повірте вони будуть не кросворди розгадувати і не під кока-колу. Усім класом. З вражень від свята ні слова про жаль за школою або щастя від побачених вчителів. Дівчинка - відмінниця з хорошої, порядної сім'ї, оточена з дитинства любов'ю та ласкою.
Неможна сподіватись ,що просто з неба вони зроблять правильний вибір. Повинна бути сформована система цінностей,зокрема і в школі, яка допоможе їм обрати вірний шлях в процесі розвитку. Старі цінності втратили актуальність - бо усе інформативне оточення диктує абсолютно інші пріоритети, серед яких все ж основним стають, на жаль, гроші. Не лише сім'я та гени формують свідомість дітей. Оточення має ВАГОМИЙ вплив на формування особистості дитини. Невже Ви забули навіть старий банальний вираз про те, що у педантичних вчителів завжди виростають неслухняні діти (то про вплив оточення). Я вже не кажу про важкі томи праць сотень психологів.
Я про те, що 1 вересня перестало носити той зміст ,який воно носило в свій час для нас. І тому просто життєво необхідний стержень вірних пріоритетів, який би формував дітей під вірним гаслом.Так от - його немає і придумати його - як на мене це дуже актуальна та важлива проблема нашого суспільства.