Показать сообщение отдельно
Старый 09.06.2009, 17:19   #76
respect
Ветеран HR-Лиги

Вы сказали Спасибо: 255
Поблагодарили 726 раз(а) в 289 сообщениях

Колеги, отримала офіційну відповідь Держкомстату на питання обов'язковості ведення типових форм первинного обліку, затверджених наказом від 5.12.2008 № 489.
Приведу цитати з листа:
"Нові типові форми первинного обліку розроблені з метою систематизації та визначення стандартного уніфікованого переліку показників, необхідних для складання форм державних статистичних спостережень з праці.
Вимоги нововведених форм полягають у обов'язковості ведення первинного обліку показників, зазначених у цих формах, респондентами.
При цьому, респонденти в разі необхідності можуть вести облік і інших показників, наприклад тих, які були визначені раніше затвердженими наказами Мінстату. При цьому можуть бути використані як формати, в яких представлені затверджені форми, так і інші згідно з загальноприйнятими правилами ведення діловодства. Зокрема, форми наказів про переведення на іншу роботу можуть бути визначені у форматі старого зразка наказу або іншим чином.
При цьому слід звернути увагу, що форми наказів, складених відмінно від типових повинні враховувати вимоги Національного стандарту України (ДСТУ 4163-2003).
Також не є порушенням порядку ведення первинного обліку використання бланків старого зразка, але при умові обов'язковості ведення на підприємстві первинного обліку показників, зазначених у нині діючих формах первинного обліку"

Як на мене, дуже заплутана відповідь на конкретне запитання, але мій висновок - я можу продовжувати вести накази за старими зразками, що були прийняті в нашій організації.
respect вне форума   Ответить с цитированием