Цитата:
Сообщение от Татьяна К.
В цьому випадку немає конфлікту і не постає питання про скорочення чисельності: повертається постійний працівник - звільняємо тимчасового  .
|
Татьяна К, я специально в выходные искала информацию по внешнатным работникам, даже на российских сайтах.

Законодательное определение этого термина отсутствует. Учитывая, что в Инструкции о порядке ведения ТК упоминается об этой категории
Цитата:
1.1. ...Трудові книжки ведуться на всіх працівників, які працюють на підприємстві, в установі, організації (далі - підприємство) усіх форм власності або у фізичної особи понад п'ять днів, у тому числі осіб, які є співвласниками (власниками) підприємств, селянських (фермерських) господарств, сезонних і тимчасових працівників, а також позаштатних працівників за умови, якщо вони підлягають державному соціальному страхуванню.
|
то я думаю, вряд ли внештатными работниками становятся из-за несвоевременного увольнения, вследствие ошибки кадровика.
Можем только порадоваться, что достигли таких вершин знаний в трудовом законодательстве, что натыкаемся на "ляпы" законотворцев. res