Показать сообщение отдельно
Старый 10.03.2009, 18:59   #45
yara
Эксперт HR-Лиги

Вы сказали Спасибо: 278
Поблагодарили 918 раз(а) в 311 сообщениях

Цитата:
Сообщение от vikuza
Руководство поставило мне задачу провести опрос для выявления причин текучести кадров( статистика у нас по этому вопросу проводилась более чем фрагментарно), после разговоров с коллегами( я новый сотрудник), я выяснила, основные причины: низкая з/п и плохая организация работы. Руководство з/п повышать не намерено, но и текучесть высокая не устраивает. Поэтому решили провести опрос. Я разрабатывала анкету( опыт у меня не особо в этом деле) с целью удовлетворить руководство и для последующего внедрения системы мотивации, в большей степени нематериальной.
Так вот хотела узнать проводили ли Вы подобные опросы и как задачу мне решить.
Заранее спасибо!!!
Велика ймовірність, що Вам не мотиваційні програми потрібно вводити, а ліквідовувати наслідки і причини демотивації( погана організація роботи). Є цілий пласт людей, які готові працювати за невеликі гроші, але для яких важлива атмосфера в компанії, колектив, та ж сама організація праці.
Щодо опитування,
1)досить великий відсоток буде незадоволений з/п, оскільки люди досить рідко нею задоволені . Адекватність з/п ринку ви можете визначити і без опитування.
2) включіть пункти по організаційним моментам – допоможе виявити реальні пробіли.
3) по результатам опитування мають відбутися певні дії – інакше це буде «черговою забаганкою ейчарів».
Нематеріальна мотивація в таких масштабах – не буде панацеєю, оскільки є надто індивідуальною. І найголовніше обов′язково введіть «вихідну» анкету для осіб, що звільняються, матимете реальну інформацію про причини плинності.

Є ще один варіант з"ясування причин плинності (свого часу ми так привели до норми плинність кур"єрів): берете список звільнених контактні телефони і вперед. Так виявили причину , яка не лежала на поверхності, і ліквідували її.