Показать сообщение отдельно
Старый 24.02.2009, 09:12   #36
basmat
Участник HR-Лиги

Вы сказали Спасибо: 9
Поблагодарили 14 раз(а) в 8 сообщениях
По умолчанию Отпуск по беременности и родам

Всім доброго дня. Відповідаючи на запитання можу сказати лише одне, коли перевіряючі органи роблять зауваження стосовно невідповідності тих чи інших документів встановленим нормам, необхідно дізнатися на який документ вони посилаються, вимагаючи наприклад, складання наказу на відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами. У програмі "Ліга Закон" я свого часу знайшла зразок написання такого наказу і посилалися там на Закон України "Про відпустки" Тобто якщо ми говоримо, що це відпустка, то і наказ відповідно повинен бути про таку відпустку. ст.17 Закону "Про відпустки" а підставо для видачі такого наказу є листок непрацездатності. Проте через деякий час після перегляду "Ліги" у журналі "Кадровик України" ( №6 за 2007) була з цього приводу стаття, де вказувалося про те, що така відпустка наказом роботодавця не оформляється. Пояснення з цього приводу робила Ірина Єременко консультант з питань соцстрахування у зв'язку з тимчасовою втратою непрацездатності. Я звернулася з питанням: "Чи все-таки потрібний наказ на відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами?" до "Ліги Закон" питання млишається без відповіді. На всякий випадок накази пишу. ( при великій кількості працівників це зручно) але і журнал зберігаю. Поки що ніякими нормативними документами не передбачено складання таких наказів.
basmat вне форума   Ответить с цитированием