Показать сообщение отдельно
Старый 12.02.2009, 10:39   #7
zloy.lawyer
Участник HR-Лиги

Вы сказали Спасибо: 0
Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении

Что-то я не понимаю логики, кадровики КЗот читают или это прерогатива только юристов? Читаем КЗоТ, п.5 ст. 36 - переведення працівника, за його згодою, на роботу на інше підприємство, в установу, організацію або перехід на виборну посаду. Теперь читаем Гражданский кодекс: п. 1, 3 ст. 95 філія є відокремленим підрозділом юридичної особи та здійснює частину її (юрид. особи) функцій, філії не є юрид. особами, керівники філій діють на підставі довірености виданої юридичною особою. Таким чином, філія так чи інакше діє від імені та в інтересах юридичної особи, а остання несе відповідальність в тому числі і за діяльність філії. Це по-перше. По-друге, при чому тут повноваження керівників філії? Коло їх повноважень жодним чином не обмежує повноваження керівника головного офісу. Це все одно, що на підставі довіреності я представляю підприємство в суді і в цьому випадку безпосередньо керівник не має права давати пояснення та взагалі представляти підприємство в суді. Так, дійсно керівник філії має право приймати на роботу працівників, але в нашому випадку працівник ВЖЕ ПРИЙНЯТИЙ І ПРАЦЮЄ на підприємстві частиною якого і є філія, і при переведенні в такому випадку не потрібно в трудовій книжці жодних записів філії про прийняття, достатньо запису про превення головного офісу. При цьому, якщо ви звільняєте а потім на філію приймаєте, філія погодження все одно від головного отримує, взагалі порядок при такому звільненні повен бути дотриманий. сподіваюсь, розумієте про що я кажу......
zloy.lawyer вне форума   Ответить с цитированием