Показать сообщение отдельно
Старый 07.11.2008, 16:43   #14
esar
Эксперт HR-Лиги

Вы сказали Спасибо: 252
Поблагодарили 1,091 раз(а) в 487 сообщениях

Цитата:
Сообщение от Ilit
Цитата:
Сообщение от esar
Гроші на заробітну плату є, підприємство працює - а працівників перевели на нелегальне положення! ....
Та й насправді - дуже зручно! В любий момент можна помахати ручкою працівникам (не сплативши нічого за відпрацьований час) - і ніяких неприємних наслідків!
Мы говорим о РА, а они часто на СПД, очень редко ООО.
Во-вторых, были бы деньги на зарплату, никого бы не увольняли: нужно платить за аренду, интернет, телефоны и т.д. А это весомая статья бюджета в маленьком бизнесе.
А помахать рукой можно и при официальном трудоустройстве, что многие сейчас и делают. Некоторые случаи просто поражают
Оксана, тут у кого що болить, той про то і говорить. Але моя репліка була на конкретне висказування Ніколая.

Цитата:
Сообщение от tipatov
Это пример из жизни. Сотрудники-рабочие увольнялись с производства по соглашению. Получали пособие и продолжали работать "в черную", без оформления, получая зарплату в конверте
Хочу додати, що я не висловлювалася проти того, щоб люди отримували допомогу від ЦЗ. Навпаки, теж раджу знаймим, у кого "непоняткі" на роботі, звільнятися за п. 1 ст. 36 і йти за грошима до ЦЗ. Вони (люди) на це заслужили, бо справно сплачували внески в фонд.
Але отримувати допомогу в ЦЗ і одночасно працювати на тому ж робочому місці за "чорну" зарпалту - на мій погляд не дуже вдале рішення (у випадку, якщо це носить масовий характер з працівниками одного й того ж підприємства). Все це шито білими нитками і може вилізти наружу.
esar вне форума   Ответить с цитированием