Цитата:
Сообщение от sant-valentina
Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, чи існують у трудовому законодавстві України (і де саме) якісь обмеження щодо категорій працівників, які можуть підлягати атестації? На одному із сайтів знайшла статтю із "Довідника кадровика", у якій говориться, що: "Не підлягають атестації працівники, які працюють на підприємстві, в установі чи організації або на посаді менше року, вагітні жінки, керівники державних підприємств, яких призначає на посаду Кабінет Міністрів України, а також особи передпенсійного віку. Слід зазначити, що працівники передпенсійного віку і вагітні жінки можуть за власним бажанням пройти атестацію". Але посилання на документ, із якого взято це твердження, нажаль, немає. 
|
В даному документі йдеться про атестацію державну, таку, яка захищена законом (наприклад, атестацію робочих місць). Якщо Ви говорите про атестацію недержавного типу, яка прописана у більшості комерційних структур (наприклад, атестація 360, або тестова атестація, або якась інша, але суто субєктивна перед обличчям держави) - тоді Ви можете керуватись тим, що написано у розробленому Положенні про атестацію саме в Вашій компанії, і атестуєте тих, кого Ваше керівництво вважає за необхідне атестувати. Ну а якщо мова саме про державну атестацію... Я знаю, на якому сайті Ви знайшли таку інформацію, але чи є вона захищеною законом, на жаль, не знаю...