Показать сообщение отдельно
Старый 11.06.2008, 09:34   #76
esar
Эксперт HR-Лиги
 
Аватар для esar
 
Регистрация: 19.07.2006
Адрес: Київ
Сообщений: 1,418
Вы сказали Спасибо: 252
Поблагодарили 1,091 раз(а) в 487 сообщениях
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от SlavikCS
Знайшов. коментар до ст83 КЗпП пункт 1 коментаря. Дослівно останне речення цього пункту "Слід мати наувазі, що виплата грошової компенсації замість невикористаних днів щорічних основної і додаткової відпустки (крім додаткової відпустки працівникам, які мають дітей) за відповідних умов можлива і при продовженні трудових відносин"
Я ще зателефонував в Облдержадміністрацію за консультацією які то "відповідні умови" мені пояснили що це "умови коли фонд заробітної плати дозволяє зробити відповідні виплати та ще одна умова якщо керівник установи погоджується зробити таку компенсацію" ще також вичитав що це не є обовяском усанови, організації, керівник може відмовитися виплачувати таку компенсацію та відправити працівника у відпустку.
Частина третя ст. 83 КЗпП У та частина четверта ст. 24 ЗУ "Про відпустки":
"За бажанням працівника частина щорічної відпустки замінюється грошовою компенсацією. При цьому тривалість наданої працівникові щорічної та додаткових відпусток не повинна бути менше ніж 24 календарних дні. "

Бачите? Немає ані слова про бажання або небажання роботодавця. Немає також словосполучення "може бути замінено грошовою компенсацією" або подібних.

Тобто закон прямо визначає, що заміна частини щорічної відпустки грошовою компенсацією залежить лише від бажання працівника.
А під виразом "відповідні умови", на мою думку, слід розуміти, що робочий рік, за який праціввник просить часткову компенсацію відпустки, повинен закінчитися (тобто цю відпустку працівник повинен повністю відпрацювати).

Щодо "фінансових можливостей" організації. У випадку звільнення працівника ви теж ставите виплату компенсації у залежність від цих самих можливостей? Думаю, що ні: компенсацію виплачуєте незалежно від ступеню наповненості "кишень" організації..
esar вне форума   Ответить с цитированием