Дякую! І Вас зі святами, добробуту, здоров'я і Миру!
Я як раз займаюсь військовим обліком вже багато років і по цей час, ще й постійно комунікую з обласним ТЦК з питань щодо військового обліку. І, до речі, у нас багато таких працівників, що зареєстровані в іншому місті або області, на обліку стоять за місцем реєстрації, а працюють у нас - і не перший рік) і щось ніхто на нас зі штрафами не нападав. А ми ще й перевірку з в/о проходили в липні 2024 року

Так ось, якщо дивитись у законодавство:
Цитата:
Сообщение от Sanara
Інспектор не хоче приймати, керується оновленою ст. 37 про ВО і ВС... бо штраф на підприємство 17 тис.
|
Маємо таку настанову у цій статті:
Цитата:
1. Взяттю на військовий облік призовників та військовозобов'язаних у районних (міських) військових комісаріатах підлягають громадяни України:
...військовозобов'язані, які прибули з інших місцевостей (адміністративно-територіальних одиниць) України або з-за кордону на нове місце проживання;
|
І де тут прописана відповідальність підприємства? Або заборона приймати на роботу?

Тут йдеться про людину, яка ніде не стоїть на обліку, бо виїхала з іншої місцевості або з-за кордону. Тобто назовсім виїхала, зі зміною місця постійного проживання. А в нашому законодавстві це або реєстрація нового місця проживання, або ВПО

Це перше...
Друге) Якщо вимагати від людини, щоб вона встала на облік за місцем тимчасового перебування, їй спочатку потрібно знятись з обліку у своєму ТЦК за місцем реєстрації. Не думаю, що це буде просто зробити, враховуючи воєнний стан і все інше. Ну і на облік за місцем тимчасового проживання теж можуть відмовити поставити ... Тобто якесь завдання без вирішення виходить.
До речі, військовозобов'язаний повинен повідомити ТЦК про зміну міста проживання (поновити дані у реєстрі у будь-який спосіб). І це знову-таки зона відповідальності саме військовозобов'язаного, ніяк не підприємства. Підприємство зобов'язане направити письмове повідомлення ТЦК про прийом на роботу (про що я писала вже вище), і ось якщо воно цього не зробить - тоді може отримати ШС.
Тобто щось ваш інспектор аж занадто перемудрює) З таким підходом Ви нікого не зможете оформити на роботу)))