Показать сообщение отдельно
Старый 03.08.2021, 12:00   #286
Солнце11
Активный участник HR-Лиги
 
Регистрация: 20.05.2021
Адрес: Одесса
Сообщений: 126
Вы сказали Спасибо: 33
Поблагодарили 69 раз(а) в 54 сообщениях
По умолчанию

Ну что Вы,eloissa! Как я могу настаивать делать то, что делаю я, или не делать!))) Я лишь поделилась тем, что узнала и что делаю. Ваше право применить на практике или отказаться.
Совершенно согласна, что законодательство претерпело изменения. Поэтому я действую согласно актуальным нормам. Я в первую очередь опираюсь на Кодекс законов о труде Украины. А в нем четко прописано, что кадровый учет ведется в электронном виде, что трудовая книжка хранится у работника, её владельца. Записи в его трудовую книжку вносятся по его требованию.
ст. 24 КЗпП «Укладення трудового договору»:
«При укладенні трудового договору громадянин зобов’язаний подати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, трудову книжку (у разі наявності) або відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, а у випадках, передбачених законодавством, — також документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію), про стан здоров’я, відповідний військово-обліковий документ та інші документи.
При укладенні трудового договору громадянин, який вперше приймається на роботу, має право подати вимогу про оформлення трудової книжки».

Стаття 47 КЗпП «Обов’язок власника або уповноваженого ним органу провести розрахунок з працівником»:
«Власник або уповноважений ним орган зобов’язаний в день звільнення видати працівникові копію наказу (розпорядження) про звільнення, провести з ним розрахунок у строки, зазначені у ст. 116 цього Кодексу, а також на вимогу працівника внести належні записи про звільнення до трудової книжки, що зберігається у працівника».

Ст. 48 КЗпП «Облік трудової діяльності працівника»:
«Облік трудової діяльності працівника здійснюється в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування у порядку, визначеному Законом від 08.04.2010 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».
На вимогу працівника, який вперше приймається на роботу, трудова книжка оформляється роботодавцем в обов’язковому порядку не пізніше п’яти днів після прийняття на роботу.
Власник або уповноважений ним орган на вимогу працівника зобов’язаний вносити до трудової книжки, що зберігається у працівника, записи про прийняття на роботу, переведення та звільнення, заохочення та нагороди за успіхи в роботі.
Порядок ведення трудових книжок визначається КМУ».

Стаття 144 КЗпП «Порядок застосування заохочень»:
«Заохочення працівникам оголошуються наказом (розпорядженням) в урочистій обстановці, а також на вимогу працівника, якщо трудова книжка зберігається у нього, заносяться до його трудової книжки».

А по поводу согласия работника на обработку его персональных данных: если при приёме на работу такое согласие от работника получено и работодатель является владельцем этой информации, то почему тогда Пенсионный фонд на своём портале среди перечня документов, подтверждающих трудовые отношения и стаж предусмотрел вложение скан-копии письменного согласия со стороны работника о том, что он (работник) делегирует полномочия работодателю внести информацию о нём (работнике)? И даже предлагается образец такого соглашения -
Найменування Управління
Пенсійного фонду України

Борисенка П. М.

Паспорт: серія ... №....,
виданий ...... 06.12.2004
РНОКПП: 2222222222

ЗГОДА
на обробку персональних даних

Я, Борисенко Петро Миколайович, відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» від 01.06.2010 № 2297-VI надаю дозвіл на обробку моїх персональних даних, передбачених Порядком обліку трудової діяльності працівника, фізичної особи — підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі, затвердженим постановою КМУ від 27.11.2019 № 1084, з метою забезпечення накопичення, зберігання та використання інформації про набуті мною стаж роботи, освіту, кваліфікацію для підтвердження наявного трудового стажу під час укладання трудового договору, призначення пенсій та для інших цілей, передбачених законодавством.
Дата, підпис.

Почему такой образец создан? ))


Почему при внесении сведений самим работником (физическим лицом) через ВЭБ-портал ПФУ этому гражданину нужно установить "галочку" в даче разрешения на обработку его данных?


В общем, за каждым из нас остаётся право ответить на эти вопросы самостоятельно.))
У одного одна позиция, у другого - другая. Как всегда, есть несколько вариантов. А истина где-то посередине... ))
Хорошего настроения, господа!
Солнце11 вне форума   Ответить с цитированием
Этот пользователь сказал Спасибо Солнце11 за это полезное сообщение:
Inneta (03.08.2021)