Показать сообщение отдельно
Старый 04.07.2018, 10:51   #247
Andry
Эксперт HR-Лиги

Вы сказали Спасибо: 4,228
Поблагодарили 9,602 раз(а) в 5,558 сообщениях

Цитата:
Сообщение от korelija Посмотреть сообщение
На підприємстві працює слюсар з механоскладальних робіт, слідкує за роботою малярного агрегату (немає контактів із барвниками,крім випадків, коли обслуговує машину) - там щось схоже на маленьку лінію
Мені здається, що , слідкування за роботою малярного агрегату - це не функція слюсара з механоскладальних робіт. Почитайте кваліфікаційні вимоги і ви побачите, що це зовсім не його робота.
На мій погляд це більш посада робітника з обслуговування машин для фарбування, подивіться в Класифікаторі професії з кодом 8264 (випуск ЄТКД №47)
Цитата:
Постійно жаліється на умови праці. Йому твердо спиратись на підлокітник ,коли слідкує за роботою агрегату - зробили м'який підлокітник, йому незручно було користуватись дверцятами під час виконання робіт - модернізували вхід, оновили дверцята,йому заважала маска, яка необхідна при виконанні обслуговуванні машини - інженер з ОП дозволив (мабуть наперекір закон-ву, незнаю) використовувати легшу маску, забезпечивши нею, йому незручно використовувати взуття, призначене для використання у таки умовах,носив тапочки (каже, що жарко, але там необхідно, щоб був твердий носок) - після вмовлянь та тривалих бесід погодився носити взуття, але обрізав його зі всіх сторін.
То вже ви самі винуваті – розбалували. Вчора він маску не захотів одягати, сьогодні він лише «після вмовлянь та тривалих бесід погодився носити взуття, але обрізав його зі всіх сторін», завтра без штанів прийде, бо йому жарко – і доки ви це все будете терпіти? Ви працівника перед прийомом на роботу у відповідності з вимогами ст.29 КЗпП повинні були ознайомити з умовами праці, він погодився працювати в цих умовах, тому які тепер можуть бути капризи? Працюй, якщо згодний з умовами праці, а не згодний – шукай іншу роботу, де можна і маску не одягати, і босим ходити
Цитата:
Тепер він веде бесіди з юристом, щоб його назвали малярем.
А чому не космонавтом?!
Ось обов’язки маляра:
Цитата:
Виконує очищення поверхонь під фарбування від пилу, бруду, окалини, корозії, лакофарбового покриття. Перевіряє стан лакофарбових поверхонь. Виводить старе відшароване лакофарбове покриття. Промиває оброблені поверхні водою, лугом, розчинниками, обдуває стисненим повітрям, протирає ганчір'ям. Шпаклює та шліфує поверхню під фарбування, наносить грунт, захисні матеріали в скриті порожнини кузова автомобіля.
Повинен знати: прийоми і правила підготовки поверхні під фарбування; вимоги до очищеної поверхні під фарбування; найменування та види фарб, лаків, емалей, грунтів, шпаклівок, розчинників, склад шпаклювальних та лакофарбових матеріалів.
Що тут стосується його обов’язків?
І мені цікаво – а що у цій ситуації радить ваш юрист?
Цитата:
Але керівництво бажає перевести його на іншу роботу… він, звісно ж, не забажає переводитись на інше роб місце
Не бажає переводитись – не має проблем!
Читаємо ст.32 КЗпП:
Стаття 32. Переведення на іншу роботу. Зміна істотних умов праці
….У зв'язку із змінами в організації виробництва і праці допускається зміна істотних умов праці при продовженні роботи за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці - систем та розмірів оплати праці, пільг, режиму роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших - працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.
Якщо колишні істотні умови праці не може бути збережено, а працівник не згоден на продовження роботи в нових умовах, то трудовий договір припиняється за пунктом 6 статті 36 цього Кодексу.

Тобто ваша справа його письмово попередити за 2 місяці про істотну зміну зміну умов праці, а далі вже йому вирішувати - або погоджується, або звільняється за пунктом 6 статті 36 КЗпП.
Цитата:
А на цьому місці він має весь день, щоб вигадати про що надалі пожалітись. Вже двічі мали перевірку з інспекції з його ініціативи (за ост. 3 роки). І думаю матимемо ще не одну
Я не можу тут щось порадити, не знаючи усіх обставин.
На що він скаржився в інспекцію і чому? Чим завершувалися ці перевірки? Чи довго він у вас працює і чому продовжує працювати у вас, якщо йоме все не подобається?
Щось мені здається, що це не простий робітник, а чийсь родич, і саме тому ви з ним носитесь, як з писаною торбою
Цитата:
Чи є інші підстави перевести його (після 2 міс попередження) на інше роб місце, якщо ми не зможемо назвати це переміщенням?
А чому ви хочете назвати це саме переміщенням?
Називайте це переведенням і дійте, як передбачено в таких випадках ст.32 КЗпП.
Andry вне форума   Ответить с цитированием
Этот пользователь сказал Спасибо Andry за это полезное сообщение:
Trine1 (04.07.2018)