Показать сообщение отдельно
Старый 24.11.2017, 10:58   #29
Andry
Эксперт HR-Лиги
 
Аватар для Andry
 
Регистрация: 06.10.2009
Сообщений: 10,057
Вы сказали Спасибо: 4,244
Поблагодарили 9,622 раз(а) в 5,568 сообщениях
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от Каренина Посмотреть сообщение
чи можна звільнити опалювача, який прийнятий на час опалювального сезону, раніше, за власним бажанням? яку статтю вказути в наказі 38 чи 39?І друге питання чи можна сезонного працівника звільняти по переводу на інше підприємство?
Да, истопника можно уволить по собственному желанию, но только в том случае, если в приказе о приеме указано, что он принимается именно на сезонную работу, и при этом следует учесть, что сезонными считаются только те работы, которые включены в "Список сезонних робіт і сезонних галузей".
В таком случае он имеет право уволиться по своей инициативе, предупредив работодателя за три дня:
Указ "Про умови праці робітників і службовців, зайнятих на сезонних роботах":
Цитата:
... 1. Сезонними вважаються роботи, які внаслідок природних і кліматичних умов виконуються не цілий рік, а протягом певного періоду (сезону), що не перевищує шести місяців.
Переліки сезонних робіт затверджуються Державним комітетом СРСР по праці і соціальних питаннях спільно з ВЦРПС за поданням міністерств, державних комітетів, відомств СРСР і Рад Міністрів союзних республік...
... 3. Осіб, яких приймають на сезонні роботи, має бути попереджено про це при укладенні трудового договору. В наказі
(розпорядженні) про прийняття на роботу має бути зазначено, що даний працівник приймається на сезонну роботу
...
... 6. Робітники і службовці, зайняті на сезонних роботах, мають право розірвати трудовий договір, попередивши про це адміністрацію письмово за три дні.
Если же он не относится к сезонным работникам и в приказе о приеме указано, что он принят по срочному трудовому договору - то увольнять его нужно по ст.39 КЗоТ
Andry вне форума   Ответить с цитированием