Цитата:
Сообщение от nata33
В ЗУ ПРо відпустки про такий НД як Наказ не згадується, а наказ Держкомстату від 05.12.2008 р. №489 має рекомендаційний характер.
Отже, я впринципі можу і не робити накази про надання відпусток?
|
Неправда, уважніше читайте ЗУ "Про відпустки":
Цитата:
Стаття 20. Порядок надання соціальних відпусток
...Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається за заявою жінки або осіб, зазначених у частині третій статті 18 цього Закону, повністю або частково в межах установленого періоду та оформляється наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу.
|
Також є такий нормативний документ, як
"Перелік типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів", яким передбачено створення таких документів, як накази з кадрових питань, до яких і відносяться накази про надання відпусток
Цитата:
Сообщение от nata33
На підприємстві є бланк т.з. відпускної записки, надрукований в типографії ще за царя-гороха, от їм успішно й користувалися, без видання наказу. Що підприємству за це "світить"?
|
Я на це питання і відповідати не хочу - це все одно, що запитати "а що буде, якщо замість масла я буду істи мило?" Я цього не знаю і навіть знати не хочу!
Один з варіантів - можуть, наприклад, змусити повернути відпускні, як безпідставно виплачені