Цитата:
Сообщение от Andry
Але тепер ви мені скажіть, а навіщо це йому потрібно? Не хоче з якоїсь причини працювати повний робочий день? То він може влаштуватися до вас на умовах неповного робочого часу на основну роботу, а на за сумісництвом. У чому його вигода?
І будьте певні - під час перевірки цьому працівнику зададуть ці питання, і я не певен, що він не відповість, що написав саме таку заяву, бо це його роботодавець про це попрохав. А що перевірка буде - можете не сумніватися, зараз по елекронних реєстрах дуже добре видно, хто де і на яких умовах працює.
|
ну, наприклад, людина не розглядає данне місце роботи, як основне. людина має бажання оформитися у мене, за сумісництвом, працювати, та шукати основне місце роботи. Мені здається, має на це право, сама визначати, де ій працювати за сумісництвом, а де на основному місці. Далі, людина розуміє, шо наше законодавство настільки бюрократичне, що пройти шлях: укласти трудовий договір за основним місцем роботи - знайти роботу-розірвати договір на основному місці роботи-укласти договір на основному місці роботи-укласти договір за сумісництвом, то це повний гемор))) людина розуміє, що прийшовши до мене, вона не бачить цю роботу основною, тому бажає оформитися за сумісництвом, аби у майбутньому мати можливість дуже швидко найнятися на роботу по основному місцю роботи, а в мене залишитися за сумісництвом. Така філософія, не суперечить законодавству та не забороняє людині діяти саме так. Інше питання, що перевірка прийде обов'язково. І шо вони мені скажуть? Що робітник не має основного місця роботи? Так я про це не знав і законних важелів це узнати в мене не було. Щось предявити людині? Що? Дача неправдивої інформаціі? І шо за це? Тюрма? Єдине, що в цьому випадку по закону перевірка може зробити, це зобовязати мене укласти з цією людиною трудовий договір як основний, бо тепер мені повідомили, що у людини нема основного місця роботи. Ніяких штрафів та інших видів стягнення, ні на мене, ні на найману людину покласти немає підстав. Так, чи ні? Інша річ, що у нас закони мають силу не для всіх однаково, тому шось придумають)))))