Показать сообщение отдельно
Старый 26.10.2016, 12:53   #72
D.A.
Участник HR-Лиги

Вы сказали Спасибо: 1
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях

Andry
Цитата:
Ни по загранпаспорту, ни по паспорту моряка на работу принимать нельзя.
Тому що вони чинні лише при перетині кордону і за кордоном, я правильно розумію?

Мотя

Мої знання чи незнання до теми відношення не мають, і я не збираюсь ставити під сумнів чиюсь компетентність, про що Ви натякаєте.

Тут проблема формально-юридичного характеру.

Закон про демографічний реєстр передбачає два типи документів:

1) які посвідчують особу та громадянство;
2) які посвідчують особу та спеціальний статус.

Прошу звернути увагу, що обидва типи документів посвідчують особу, і, крім того, громадянство або спеціальний статус. Але особу посвідчують, прошу це занести до протоколу

Далі, маємо ч. 2 ст. 24 КЗпП де написано, що при прийнятті на роботу може бути поданий і інший документ, який посвідчує особу (а не тільки паспорт).

Якщо виходити з того, що цю норму писали при тверезому розумі і повній пам'яті, то логічно припустити, що в неї вкладали якийсь зміст. А зміст тут може бути тільки один - паспорт не єдиний документ, який посвідчує особу.

Питання в тому, що це за документи, і які з них, в силу інших норм законодавства, не можуть подаватись при прийомі на роботу.

p.s. І ще, Ви звертаєте увагу на "функціональне призначення". Ну а можливість використання певного документа для вчинення юридично значимих дій - це хіба не риса його функціонального призначення?

Последний раз редактировалось Мотя; 27.10.2016 в 10:03. Причина: Объединила посты, рядом стоящие
D.A. вне форума   Ответить с цитированием