Цитата:
Сообщение от Оксана 82
Добрый день! Подскажите, правильно ли будет назвать должность медсестры по выпуску водителей - фельдшером ? Спасибо!
|
Я не совсем уловил суть вопроса и не могу понять, о чем вы спрашиваете, потому отвечу так: как нельзя назвать яблоко грушей, хотя оба они фрукты. так и нельзя назвать должность медсестры фельдшером - хотя оба они медработники, это совершенно разные специальности.
А предрейсовый осмотр водителей может осуществлять любой медицинский работник (будь то медсестра, фельдшер или врач), имеющий медицинское образование и соответствующую лицензию.
И чтоб два раза не писать, сразу акцентирую внимание:
лицензия обязательна:
Цитата:
ЛИСТ
від 16.03.2010 р. N 3259
Про розгляд звернення
Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва розглянув ваш лист від 15.02.2010 N 086 щодо необхідності отримання ліцензії на здійснення передрейсових та післярейсових медичних оглядів стану здоров'я як тих водіїв, що працюють на закріплених за підприємством-перевізником маршрутах, так і водіїв третіх осіб та повідомляє наступне.
Згідно із пунктом 26 статті 9 Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" ліцензуванню підлягає медична практика.
У пункті 1.2 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики, затверджених наказом Держпідприємництва та МОЗ від 16.02.2001 N 38/63, зареєстрованим у Мін'юсті 02.03.2001 за N 189/5380, визначено, що медична практика - це діяльність, пов'язана з комплексом спеціальних заходів, спрямованих на сприяння поліпшенню здоров'я, підвищення санітарної культури, запобігання захворюванням та інвалідності, на діагностику, допомогу особам з гострими і хронічними захворюваннями й реабілітацію хворих та інвалідів, що здійснюється особами, які мають спеціальну освіту.
|