Цитата:
Сообщение от Oksana81
......эта школа уже стала знаменита на весь Киев, благодаря тому, что дети 2 года находились в опасном здании...
|
Если речь идет о гимназии «Киевская Русь», то вам легко будет доказать причинную связь ухудшения вашего здоровья с вредными условиями труда, потому как СЭС обнародовала следующую информацию:
За результатами проведених лабораторних досліджень проб повітря виявлено перевищення допустимих рівнів формальдегіду у всіх кабінетах крім їдальні (від 1,3 до 24 разів), фенолу в усіх приміщеннях крім їдальні ( від 1,3 до 5 разів ), аміаку, спортивній малій залі (від 1,6 до 6, 7 разів).
Цитата:
Сообщение от Oksana81
…Учителя массово увольняются, у всех начались проблемы со здоровьем, и очень и очень серьёзные ( опухоль носоглотки, отёк мозга и т.д. ) Но все молча пишут "по собственному" и боятся требовать компенсаций!
|
Согласно КзоТ о намерениях уволиться по собственному желанию работник обязан предупредить работодателя за две недели, , но в той же статье предусмотрено, что в случае, если заявление об увольнении обусловлено невозможностью продолжать работу, то работодатель обязан уволить работника не через две недели, а в тот срок, о котором просит работник, то есть хоть на следующий день после написания заявления:
Цитата:
Стаття 38. Розірвання трудового договору, укладеного на невизначений строк, з ініціативи працівника
Працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника або уповноважений ним орган письмово за два тижні.
У разі, коли заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу …власник або уповноважений ним орган повинен розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник.
|
Поэтому я советую вам написать заявление на увольнение по собственному желанию примерно такого содержания:
Цитата:
Прошу звільнити мене за власним бажанням ХХ.12.2015р. у зв’язку з неможливістю продовжувати роботу у небезпечних умовах, які негативно впливають на моє здоров’я. У відповідності з ст.44 КЗпП внаслідок порушення роботодавцем законодавства про працю, а саме – частини 2 статті 2 та п.5 ст.88 КЗпП УкраїниУкраїни, прошу виплатити мені вихідну допомогу у розмірі тримісячного середнього заробітку»
|
Заявление передайте под роспись или при свидетелях (чтобы потом администрация не говорила, что вы никакого заявления не подавали!), если не хотят принимать под роспись - отправьте его почтой заказным письмом с уведомлением о вручении.
И главное - не надо бояться отстаивать свои права!
Налицо нарушения со стороны работодателя: нарушены требования части 2 ст.2 КЗоТ:
Цитата:
«Працівники мають право ...на здорові і безпечні умови праці»
|
нарушены требования п. 5 ст.88 КЗоТ:
Цитата:
Стаття 88. Умови праці, які мають враховуватися при розробленні норм виробітку (норм часу) і норм обслуговування
5) здорові та безпечні умови праці (додержання правил і норм з техніки безпеки, необхідне освітлення, опалення, вентиляція, усунення шкідливих наслідків шуму, випромінювань, вібрації та інших факторів, які негативно впливають на здоров'я робітників, і т. ін.).
|
И в сложившейся ситуации вам положено выходное пособие:
Цитата:
Стаття 44. Вихідна допомога
При припиненні трудового договору ...внаслідок порушення власником або уповноваженим ним органом законодавства про працю, колективного чи трудового договору (статті 38 і 39) - у розмірі, передбаченому колективним договором, але не менше тримісячного середнього заробітку...
|
У вас очень хорошие позиции, и если даже работодатель будет возражать, смело обращайтесь в суд и вы легко выиграете это дело.