Показать сообщение отдельно
Старый 26.10.2015, 08:54   #464
Fisher_and
Заслуженный участник HR-Лиги

Вы сказали Спасибо: 107
Поблагодарили 118 раз(а) в 89 сообщениях

Добрий день.

Це взято з проекту ЗУ "Про колективні договори і колективні угоди"
Стаття 20.
...
На керівника підприємства, установи та організації положення колективного договору, що стосуються працівників, не поширюються у разі, якщо з ним укладено строковий трудовий договір.

Так як зараз пишемо пропозиції та зауваження до ЗУ "Про колективні договори і колективні угоди" виникло питання:
контракт - це строковий трудовий договір ( по суті), або особлива форма трудового договору - по закону ст.21 КЗпПУ (в нашому випадку із визначеними терміном)?
Вот і виникла у нас суперечка - я кажу, що контракт, це контракт, і на директора має розповсюджуватись всі радості КД, він же працівник підприємства. Ну, а вищій орган каже, що контракт це строковий трудовий договір,бо є строк, але "бумагу про таке", так любимий нами НПА, показати не може. Додатково дорікаючи мені, що навіть при контракті на директора не розповсюджуються радості КД (премії, надбавки, доплати і т.д.), а тільки ті, що зазначені в контракті.

Але мені достатньо ст.9 КЗпПУ і того, що директор з яким укладено контракт - це працівник підприємства, відповідно підпадає під дію КД.

Прошу висловити свою думку щодо контракту-строкового трудового договору, та обмеженя дії КД на директора в разі укладання з ним контракту.

П.С. форма господарювання ПАТ, власник акцій держава.
Fisher_and вне форума   Ответить с цитированием