Показать сообщение отдельно
Старый 26.03.2008, 08:44   #64
esar
Эксперт HR-Лиги
 
Аватар для esar
 
Регистрация: 19.07.2006
Адрес: Київ
Сообщений: 1,418
Вы сказали Спасибо: 252
Поблагодарили 1,091 раз(а) в 487 сообщениях
По умолчанию

Непогано було б, якби і ви уважніше читали ті документи, на які посилаєтеся.
Отже:
" 2.16. Для студентів, слухачів курсів, учнів, аспірантів, та клінічних ординаторів, які мають трудові книжки, навчальний заклад (наукова установа) вносить записи про час навчання на денних відділеннях (у тому числі підготовчих) вищих навчальних закладів. Підставою для таких записів є накази навчального закладу (наукової установи) про зарахування на навчання та про відрахування з числа студентів, учнів, аспірантів, клінічних ординаторів."

Так, підставою для внесення записів про навчання в т.к. є накази. Але це - у випадку внесення такого запису безпосередньо у цих самих навчальних закладах.

Питання ж стосується внесення запису про навчання за місцем роботи, що регулюється п. 2.18, підпунктом в) зазначеної вами інструкції. Згідно п. 2.18.: "До трудових книжок за місцем роботи вносяться окремим рядком з посиланням на дату, номер та найменування відповідних документів такі записи ... ".
"Відповідним" документом, що піжтверджує факт навчання у внз, може слугувати диплом, додаток до диплому, або довідка з місця навчання.
І на останок: якщо для вас диплом не є підтвердженням факту навчання у внз і отримання вищої освіти, то на підставі якого документу ви встановлюєте освітньо кваліфікаційний рівень, напрямок освіти та кваліфікацію працівника?

Последний раз редактировалось Мотя; 27.10.2013 в 18:42. Причина: Лишнее цитирование всего предыдущего поста
esar вне форума   Ответить с цитированием