Запитаннячко:
відповідно до ст.47 ЗУ "Про статус і соц. захист гром. що постраждали ...."
Працівники, які працюють (перебувають у відрядженні) на
територіях радіоактивного забруднення, надається щорічна відпустка
тривалістю пропорційно відпрацьованому на цих територіях часу:
- у зоні посиленого радіоекологічного контролю - 30
календарних днів. Загальна тривалість відпустки не повинна
перевищувати 42 календарних днів."
В звязку з тим що ст. 2 зазначеного закону, яка визначала зони радіоекологічного контролю, виключена з закону з 1 січня 2015 року, то відповідно щорічна відпустка стала 24 дні, тобто на 6 днів менше.
в звязку з тим що ст. 6 ЗУ "Про відпустки" говорить
"...Положення цієї статті щодо тривалості щорічної основної
відпустки не поширюються на працівників, тривалість відпустки яким
установлюється іншими актами законодавства, проте тривалість їх
відпустки не може бути меншою за передбачену частинами першою,
сьомою і восьмою цієї статті." та згадана ст.47 ЗУ "Про статус і соц..."
отримуємо що ці 6 днів різниці є щорічною відпусткою і отже працівник який попередні 3 роки брав лише 24*3 днів має ще 6*3 за які має право просити компенсацію при звільненні, але враховуючи що ця різниця (30-24=6) повинна компенсуватись відповідно до пп. 10 пункту 4 постанови КМУ №936 від 20.09.2005 я запутався, що робити з цими 6 днями, якщо вони не були використані... компенсувати при звільненні чи ні, надавати в цьому році як дні невикористані в минулих роках чи ні, вимагати компенсації у держави чи ні...
буду дуже вдячний за допомогу)
додатково хочу зазначити, що згідно ст.23 ЗУ "Про відпустки" відпустки передбачені ст.6 оплачуються коштом підприємства... отже ці 6 днів не являються основною щорічною відпусткою, але в ст.47 вона обізваная просто "Щорічна відпустка" а там сам думай, соціальна вона чи доадаткова чи основна...
Последний раз редактировалось Агрич; 20.10.2015 в 12:00.
Причина: доповнення
|