Показать сообщение отдельно
Старый 17.08.2015, 12:45   #133
Andry
Эксперт HR-Лиги

Вы сказали Спасибо: 4,228
Поблагодарили 9,602 раз(а) в 5,558 сообщениях

Цитата:
Сообщение от Енн Посмотреть сообщение
ходили сьогодні до завідувача, щоб вона написала пояснення чому звільнений працівник ходить на роботу
Хто саме ходив? Директор? Чому??
Директор повнен працівників до себе викликати, а не до них ходити, тут ще й тонкий психологічний момент - таким чином директор дає зрозуміти, хто є хто... Викликав - і тут вже не вийде послатися на адміністрацію - не прийшла за викликом до директора - отримай догану!
А у вас виходить, що вона сидить у себе в кабінеті, і грається в "хочу-не хочу", директор до неї сам їде, а вона його практично посилає і дає зрозуміти, що він для неї - не начальник... Не потрібно було йому туди йти! Все це виглядає, наче якась насмішка - завідувач відверто саботує накази директора, відкрито проявляє непокору, а він за нею бігає і про щось вмовляє...
Якщо директор сам не може нічого вдіяти - потрібно було призначити службове розслідування, і нехай працівники, що призначені його проводити, самі відбирають у неї пояснення.
Цитата:
вона відмовилася писати, а звільнений працівник сказала, що їй в адміністрації сказали щоб вона ходила на роботу. Директор зробив усну догану завідувачу. зараз я пишу акт про відмову від надання пояснень. та пишу наказ про недопущення звільненого працівника до роботи.
Тепер про пояснення: завідувач відмовилася писати пояснення - догана в наказі не невиконання розпорядження директора! Що це за усна догана? Догана має бути оголошена в наказі, письмово, і щоб вона рописалася в ознайомленні з цим наказом, тоді вона буде чітко усвідомлювати - це не іграшки, ще одна така догана, і наступним заходом дисциплінарного впливу буде звільнення!
"Звільнений працівник сказала, що їй в адміністрації сказали щоб вона ходила на роботу" - хто їй це сказав? секретар, чи може прибиральниця?
Ій могли там усе, що завгодно, сказати, але посадовою особою, яка має повноваження приймати на роботу та звільняти з роботи, є ваш директор, а не адміністрація. Хоче звільнена оскаржити дії директора в адміністрації, як вищому органі - будь ласка! Але спочатку вона зобов'язана виконати наказ директора!
Далі - чому директор не викликав міліцію щоб видворити сторонню людину за межі службових приміщень? Духу не хватило? Авторитету?
Тоді не можна йому бути директором, коли його як директора не сприймають, і жодних розпоряджень його не виконують ...
Цитата:
... зараз я пишу акт про відмову від надання пояснень. та пишу наказ про недопущення звільненого працівника до роботи.
Так ви уже наче такий акт писали, чи я помиляюсь?
А наказ про недопущення звільненого працівника до роботи - це взагалі нісенітниця! Не ганьбіть себе! Кому адресований цей наказ? Звільненому працівнику? Так він у вас вже не працює, і для нього цей наказ не указ! Завідувачу - так для завідувача досить наказа про звільнення, і якщо вона не виконувала той, то і цей наказ виконувати не буде... Ліпше видавайте наказ про порушення порядку доступу до персональних даних, яким завідувача притягнути до дисциплінарної відповідальності і з метою попереждення подібних порушень у майбутньому заборонити допускати до роботи стороніх осіб!

Мені дуже цікаво, чим це протистояння скінчиться, але дуже схоже, що новим директором - таких безхребетних не поважають ні у колективі, ні в адміністрації...
Керівник за любих обставин повинен залишатися керівником, не допускати анархії і діяти рішуче, а не так, як у фільмі ""Холодне літо 53-го" мямлити в рупор - "я требую покинуть государственную пристань"...
Andry вне форума   Ответить с цитированием
Этот пользователь сказал Спасибо Andry за это полезное сообщение:
Inka (17.08.2015)