Цитата:
Сообщение от Енн
Ні ми все зробили вчасно
|
Це добре. І акт про відмову склали теж своєчасно?
Цитата:
Сообщение от Енн
Просто завідувач вважає, що вони праві, бо заключили 2 договори. та їх не цікавить що вона була звільнена після кожного закінчення договору. Вони спираються саме на це
|
Завідувач помиляється, строковий договір був укладений на її прохання на певний період за сімейним обставинами (я недарма питав у вас про це!), і це є винятком:
Цитата:
Трудові договори, що були переукладені один чи декілька разів, за винятком випадків, передбачених частиною другою статті 23, вважаються такими, що укладені на невизначений строк.
|
Цитата:
Сообщение от Енн
Ми її недопускаємо та вона все одно ходить. завідувач настаює, щоб директор брав на роботу. А ми і незбираємось брати поки що.
|
Як я розумію - усі проблеми у вас від того, що директор ваш занадто м'який, і тому в організації повна анархія - диркектор звільнює працівника, а завідувач чинить цьому перепони.... То хто у вас керує організацією - директор чи завідувач? Директор що, не може впоратися зі своїми підлеглими? То нехай видасть наказ про заборону допускати звільнену до роботи, і оголосить завідувачу догану за невиконання цього наказу!
Цитата:
Сообщение от Енн
А якщо б ми її взяли на другий СТД через півроку то вона рахувалася б теж на безстроковому ТД - це в них так получається
|
Вас не повинно обходити, що і як у кого получається - це взагалі не відноситься до їх компетенції, кожен повинен займатися своїми справами і виконувати свої обов'язки, а не обговорювати дії директора!
А ви повинні діяти в рамках чинного законодавства, і своєчасно підказувати директору, якими НПА він має керуватися під час прийняття відповідних рішень з кадрових питань.
[quote=Енн;218328]Але ми не здаємось і стоїмо на своєму навіть якщо подасть до суду.[quote=Енн;218328]
То добре, що ви стоїте на своєму, але ви повинні були вжити усіх заходів щодо виконання наказу про звільнення: ознайомити з наказом, скласти акт про відмову в ознайомленні, скласти акт про відмову отримати трудову книжку, не допускати її до роботи, направити їй на домашню адресу рекомендованим листом копію наказу про звільнення і письмове прохання прийти отримати розрахунок і трудову книжку - щоб на суді лишити її аргументів типу "мене ніхто не повідомив про звільнення, тому я і продовжувала ходити на роботу", і, знаючи, що вона все одно продовжує ходити на роботу, заборонити завідувачу допускати її до роботи.
Цитата:
Сообщение от Енн
Підкажіть, який термін подання заяви до суду, Якщо ми її звільнили 17.07.2015 ?
|
Спочатку читаємо КЗпП, хто уповноважений розглядати трудові спори:
Цитата:
Стаття 221. Органи, які розглядають трудові спори
Трудові спори розглядаються:
1) комісіями по трудових спорах;
2) районними, районними у місті, міськими чи міськрайонними судами.
Такий порядок розгляду трудових спорів, що виникають між працівником і власником або уповноваженим ним органом, застосовується незалежно від форми трудового договору.
|
Тепер дивимося, в які строки повинні ці спори розглядатися:
Цитата:
Стаття 225. Строки звернення до комісії по трудових спорах та порядок прийняття заяв працівника
Працівник може звернутися до комісії по трудових спорах у тримісячний строк з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права, а у спорах про виплату належної йому заробітної плати - без обмеження будь-яким строком.
У разі пропуску з поважних причин установленого строку комісія по трудових спорах може його поновити.
Стаття 228. Оскарження рішення комісії по трудових спорах
У разі незгоди з рішенням комісії по трудових спорах працівник чи власник або уповноважений ним орган можуть оскаржити її рішення до суду в десятиденний строк з дня вручення їм виписки з протоколу засідання комісії чи його копії. Пропуск вказаного строку не є підставою відмови у прийнятті заяви. Визнавши причини пропуску поважними, суд може поновити цей строк і розглянути спір по суті. В разі коли пропущений строк не буде поновлено, заява не розглядається, і залишається в силі рішення комісії по трудових спорах.
|
Цитата:
Сообщение от Енн
Юрист знав все. і каже що ми юридично все зробили правильно, але вона на стороні працівника, бо ЗАКЛЮЧИЛИ 2 ДОГОВОРИ. і ти її не перепреш. Вона видно такий "хороший" юрист, але ж юрист.
|
То чому ж такий "хороший" юрист мовчав, коли ви укладали з нею другий трудовий договоір, не застеріг роботодавця від такого вчинку і не попередив про можливі негативні наслідки?
І якщо він каже, що ви юридично все зробили правильно, то юрист має бути перш за все на боці закону, чи не так?
Я не буду гадати, які судові перспективи має ця справа у випадку її розгляду в суді, але ця анархічна ситуація, коли роботодавець і інспектор з кадрів на одній стороні, а завідувач і юрист на протилежній - мені категорично не подобається. У вас в колективі існують великі проблеми...
Як писав класик -"Когда в товарищах согласья нет, на лад их дело непойдет, и выйдет из него не дело, только мука"

Але незважаючи на все це, ваша позиція повинна залишатися незмінною -
строковий трудовий договір повторно укладений виключно з метою задоволення інтересів працівника і на її прохання через певні сімейні обставини, що є винятком, який передбачений частиною другою статті 23 КЗпП, в противному випадку юрист, добросовісно виконуючи свої обов'язки, обов'язково попередив би роботодавця, що повторно укладений строковий трудовий договір може бути визнаний безстроковим і застеріг би від його підписання.
P.S. Якби таке сталося не в державній установі, а в приватній - то звільнені були б усі троє - крім працівниці, ще і юрист, і завідувач. Юрист - за те, що не застеріг роботодавця від укладання проблемної трудової угоди, завідувач - за те, що саботував наказ роботодавця ...
Для мене це дійсно цікавий випадок, і я щиро сподіваюся, що ви будет тримати нас в курсі розвитку подій!
Хай щастить!