Цитата:
Сообщение от anna_m
Я спросила не потому, что хочу нарушить инструкцию  , а потому, чтобы человек, который просит узаконить противозаконное, тем более, что ему "компетентные" люди сказали, что так нужно сделать, понимал, что своим отношением к предмету нашего спора он подставляет кадровика
|
Анна, не нужно ни перед кем оправдываться и никому ничего объяснять. Начнете оправдываться - начнутся манипуляции и вас начнут уговаривать - типа "для вас же это нетрудно", "вам за это ничего не будет", "да все так делают"...
Просто твердо ответьте "Нет, я этого делать не буду!" и все.
Цитата:
Сообщение от anna_m
Т.е. я хочу пояснить ему, что нарушение инструкции чревато, но не знаю, чем? 
|
Я не судья, и не могу определить меру наказания

Но, во первых - ответственность за учет, организацию хранения и ведение трудовых книжек возлагается на руководителя предприятия, и вы подставляете его, прежде всего.
А во вторых - за нарушения установленного порядка ведения, хранения и учета трудовых книжек виновные должностные лица несут дисциплинарную, а в предусмотренных законом случаях - и иную ответственность.
Минтруда в своем письме от 20.11.06 № 270/06/187-06 пишет:
Цитата:
...Особи, винні в порушенні законодавства про працю, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством (стаття 265 Кодексу законів про працю України). Тобто особи, винні в порушенні законодавства про працю, притягаються до дисциплінарної, матеріальної, адміністративної або кримінальної відповідальності.
За правилами статті 147 Кодексу законів про працю України до працівника за порушення трудової дисципліни, тобто за невиконання або неналежне виконання з вини працівника покладених на нього трудових обов'язків, може бути застосовано один з таких заходів стягнення: догана або звільнення.
Відповідно до частини другої пункту 4 постанови Кабінету Міністрів України від 27.04.93 р. N 301 "Про трудові книжки працівників" за порушення встановленого порядку ведення, обліку, зберігання і видачі трудових книжок посадові особи несуть дисциплінарну, а в передбачених законом випадках іншу відповідальність.
Частина перша статті 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності та громадян - суб'єктів підприємницької діяльності від п'ятнадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за порушення вимог законодавства про працю. Органом, що уповноважений на застосування стягнення за статтею 41, відповідно до статті 221 Кодексу України про адміністративні правопорушення є суд.
|