Цитата:
Я общалась с главным редактором журнала «Справочник кадровика» и мне сказали, что в приказе нужно указывать то, что написала Svetlana_K: 1 пунктом освобождение от работы в связи с мобилизацией и вторым - гарантировать место и ср. з/п сроком на 1 год.
|
Я не согласна с позицией уважаемого главного редактора уважаемого журнала!
Вернее - согласна, однако,
основания так писать
еще нет!!!
В данном законе черным-по-белому написано:
Цитата:
Верховна Рада України постановляє:
I. Внести зміни до таких законодавчих актів України:
...
5. У Кодексі законів про працю України (Відомості Верховної Ради України, 1971 р., додаток до № 50, ст. 375):
1) статтю 49-2 після частини третьої доповнити новою частиною такого змісту:
«Вимоги частин першої-третьої цієї статті не застосовуються до працівників, які вивільняються у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці, пов’язаних з виконанням заходів під час мобілізації, на особливий період».
У зв’язку з цим частину четверту вважати частиною п’ятою;
2) статтю 119 доповнити частиною третьою такого змісту:
«Працівникам, які призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, гарантується збереження місця роботи, посади і середнього заробітку».
|
Разве в КЗоТУ уже внесли изменения?
Цитата:
Ср. з/п, я так поняла, работника. Она не платится, а только сохраняется ее уровень.
|
Как это - не платится?
Вернемся к действующей норме КЗоТУ:
Цитата:
Стаття 119. Гарантії для працівників на час виконання державних або громадських обов’язків На час виконання державних або громадських обов’язків, якщо за чинним законодавством України ці обов’язки можуть здійснюватись у робочий час, працівникам гарантується збереження місця роботи (посади) і середнього заробітку.
|
Во все времена гражданам, которые проходили учебные военные сборы - сохранялся и
выплачивался средний заработок за время сборов, а также за время других государственных или общественных обязанностей...
Так почему в этом случае те же слова надо понимать по-иному?