Характеристика робочого місця за умовами праці
Доброго дня. Є така проблема. Зазвичай в пакет документів, які подають на МСЕК інваліди, що працюють, входить "Характеристика робочого місця за умовами праці". Що саме вона засвідчує МСЕК (мабуть чи може людина там працювати) не важливо мені, але вона проходить в примітивному вигляді. Я там розписую ким працює, що робить, про нормальне освітлення і забезпечення всіма ЗІЗ і т.п.
А от в гуглі, коли ввожу Характеристика робочого місця за умовами праці, то нічого толкового не знаходе, і майже все про атестацію РМ.
Отже таі питаннячка:
1) Чи нормально без різних протоколів замірів і проведення атестації на цьому РМ мені видавати таку характеристику. Ці РМ і не підлягають атестації.
2) Якщо звернулась працівниця надати довідку про умови праці, для предявлення в лікарню, щоб її перевели на "легший труд", то пройде подібна характеристика, в якій написана правда, але ні на чому не грунтується. Робоче місце не належить ні до робіт з ПН ні шкідливих факторів на ньому немає. Одне, що – 3-змінна робота.
3) Чи зобовязаний я видавати цій жінці довідкку (характеристику) про РМ, якщо вона просить (хоч усно, хоч письмово)? Жінка не на групі. але, мабуть, гіпертонік.
|