Показать сообщение отдельно
Старый 26.12.2013, 17:34   #381
esar
Эксперт HR-Лиги
 
Аватар для esar
 
Регистрация: 19.07.2006
Адрес: Київ
Сообщений: 1,418
Вы сказали Спасибо: 252
Поблагодарили 1,091 раз(а) в 487 сообщениях
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от Наталья Р Посмотреть сообщение
esar, я отвечала на этот вопрос:
........
http://hrliga.com/index.php?module=n...op=view&id=262
Колего, навожу цитату з методички, на яку ви посилалися:
Цитата:
1. Відповідно до ст. 61 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) підсумований облік робочого часу запроваджується на безперервно діючих підприємствах, в установах і організаціях (далі — підприємствах), а також в окремих виробництвах, цехах, дільницях, відділеннях і на деяких видах робіт, де за умовами виробництва (роботи) не може бути додержана встановлена для даної категорії працівників щоденна або тижнева тривалість робочого часу.
Тобто, підсумований облік робочого часу запроваджується виключно у разі, коли на підприємстві (цеху, службі, дільниці....) з урахуванням характеру виконуваних робіт не може бути запроваджено графік роботи з дотриманням норми робочого часу на тиждень (наприклад, "звичайна" п'ятиденка).
А от перенесення робочих і вихідних днів ст. 67 КЗпП допускає (і то у суворо визначеному порядку) як раз лише для п'ятиденки.

Таким чином, зазначене перенесення виключає застосування підсумованого обліку робочого часу, а застосування підсумованого обліку робочогго часу виключає перенесення.
__________________
Олена Саврова
esar вне форума   Ответить с цитированием