Як цей форум спеціалістів з охорони праці , та і інші, дуже корисні і інколи дають змогу вирішити проблему. Але буває і по іншому, що поради тільки ще більше заплутують або і того краще можуть по неправильному шляху.
1. Особа відповідальна за охорону праці це:
а) особа яка не несе відповідальності за порушення вимог з ОП на підприємстві.
б) особа яка веде діловодство з охорони праці і організовує необхідні заходи з питань ОП (навчання, мед.огляди і т.і.)
Я вважаю, що Лораті потрібно починати оволодівати професією –інженер з охорони праці. Це та професія яка дає можливість знайти роботу будь-коли і будь-де. І що дуже важливо в будь-якому віці. Я знаю приклади коли люди працюють і після 70-ти років.
В данному випадку потрібно говорити не про недоліки пов’язані з додатковими обов’язками, а про – переваги. В мене була 10 років тому подібна ситуація . Директор доручив мені займатися ОП на громадських засадах, за що я зараз згадую його з подякою. В цій роботі мені подобається те, що всі мої попередні і теперішні керівники дуже слабо розбираються в ОП, а деякі і зовсім. Що робить мою роботу автономною, в яку ніхто не влазить і я роблю те, що вважаю за потрібне, виходячи зі свого розуміння задач, які стоять переді мною.
Учіться Лората охроні праці, і буде Вам щастя.