Тема: Фриланс
Показать сообщение отдельно
Старый 16.09.2013, 02:34   #66
yara
Эксперт HR-Лиги

Вы сказали Спасибо: 278
Поблагодарили 918 раз(а) в 311 сообщениях

1) не вбачайте образу чи зверхність, там , де її просто немає. Щоб відповісти на ваше питання мені важливо було зрозуміти, чи ми маємо на увазі одне й те саме під фрілансом, чи можливо ви (або й я) дещо міксуєм поняття. Оскільки Ви так і не відповіли, фріланс в моєму розумінні це варіант самозайнятості або просто підробітка у вільний від основної роботи час. Я відповідатиму виходячи з такої дефініції.
2) Всі функції в HR можут бути віддані на аутсорсинг. Проте фріланс в HR має певну специфіку, у зв"язку зі специфікою розвитку і розуміння самої галузі. Фріланс - це в основному кадрове діловодство та рекрутинг. Основними клієнтами для фрілансерів є маленькі компанії, що через розмір не можуть собі дозволити тримати людину на повний робочий день. Дуже мало фрілансерів працюють напряму з компаніями. Основна їх кількість працює на рекрутингові, тренінгові, консалтингові, івент компанії. Тому що середній і великий бізнес воліє знижувати ризик і тому працює з угодами і з компаніями, що цінують свою репутацію. Тут, до речі, на аутсорсинг можуть віддати будь-який з процесів.
3) оскільки Ви думаєте над бізнесом в цій сфері: фактично всі власники компаній, яких я знаю дуже-дуже добре розуміються в цій сфері, часто вийшли з директорів по персоналу тощо. Якщо Ви знайомі з проблемними замовниками в сфері дизайну та айті, то помножте проблематичність сфери на чотири, бо тепер люди з усіх сторін: і з боку клієнта і з боку "продукту" фрілансера. А також повна відсутність стандартизації у сфері, фактична неможливість з"ясувати кваліфікацію фрілансера, якщо Ви сам не спеціаліст у цій сфері.
4) дистанційного в цій сфері майже нічого немає. Бо це робота з людьми, а відповідно й певні обмеження. Можлива дещо дистанційна робота по рекрутингу та різним оглядам ринку, але там також своя специфіка
5) зважаючи на Ваш емоційний пост, прогнозую, що незабаром Ви дізнаєтесь, про себе багато нового. Якщо зранку вирішите, що погарячкували і все таки бажаєте конструктивного діалогу, попросіть когось з модераторів видалити пост.
Andry (16.09.2013), Aneta (16.09.2013), Befis (16.09.2013), dautina (17.09.2013), Inka (16.09.2013), ragenta (16.09.2013), Sozdavateli (17.09.2013), Trishka (16.09.2013), Мотя (16.09.2013), Наталья Р (16.09.2013)