зменшення заробітної плати працівникам, в т.ч. жінці, яка має дитину віком до 3-х років
Доброго дня! Допоможіть, як правильно оформити зменшення заробітної плати працівникам, в т.ч. жінці, яка має дитину віком до 3-х років?
Товариство вже два роки збиткове, що підтверджується балансами, обороти впали в 2-а рази. з/п вся офіційна.
Я маю видати наказ про зменшення фонду заробітної плати, в т.ч. зменшення посадових окладів саме тих посад, яких це зменшення стосується? Напр: бухгалтер та менеджер? і під підпис дати ознайомитись цим працівникам (що працюють саме на цих посадах), чи з цим наказом я повинна ознайомити весь колектив (у зв"язку зі збитковістю у товаристві працює лише 6 чоловік). І через два місяці я повинна видати наказ по підприємству про внесення змін у штатний розпис, та видати новий штатний розпис?
А якщо ці працівниці відмовляться підписувати цей наказ? Як я доведу що я попередила про ці зміни за два місяці? може хтось із працівників підпишеться під наказом, що такі-то співробітниці ознайомились із наказом але відмовились підписувати цей наказ у їх присутності.
І чи може співробітниця, яка має дитину віком до 3-х років написати заяву та піти у декретну відпустку? А якщо вона не погодиться працювати, то можна її звільнити згідно п. 6 ст. 36 КЗпП?
Дякую за допомогу! Хочеться усе зробити правильно, відповідно до закону!
|