не буду розвивати тему про методи тестування... і так на новачка багато критики вже впало, хочу нагадати про відомий і популярний метод відмов кандидату, можливо він вам стане у пригоді (своїми словами): ми після співбесіди говоримо кандидату, що зараз ми тестуємо багатьох людей і вибираємо найкращих, відповідно до **.травня 201*року (в межах 2-3 тижні) буде прийняте остаточне рішення, і якщо рішення буде позитивним, ми йому передзвонимо до **.травня 201* .
Таким чином при великій рекрутації ми стараємось не образити кожного кандидата і відповідно уникаємо критики кандидата чому він нам не підходить. І дуже рідко хто телефонує сам і ще менше запитують, поясніть а чому саме я вам не підійшов.
пама"ятаємо також, що немаємо права відмовляти людині у прийнятті через її стать, віру, вагітність тощо
і ще кажуть відмовляти легше по емейлу, важче по телефону, а взагалі важко особисто при зустрічі
виберіть свій варіант
а ще купу різних методів "відмазок-відмов" кандидатам можна знайти в просторах інтернету... ось наприклад що у мене вийшло:
/Отпала необходимость в данной вакансии из-за изменения ситуации на рынке.
/Руководство фирмы приняло решение пока не открывать новую вакансию.
/Что-то типа:
* Вы слишком хороши для нашей фирмы
* Мы не можем обеспечить Вам того карьерного роста, который Вы заслуживаете
/Пока идет процесс рассмотрения вакансий - так тянуть время месяц- другой- пока кандидатос сам звонить не перестанет.
/Директор в командировке- будет через **** недель. а решение принимает только он.
/Мы сами работу ищем, а тут Вы еще....
/Растянуть процесс согласований, пока кандидатос не махнет рукой на вас.
/Вы занесены в базу вакансий. Как только будет принято решение, Вам перезвонят.
/Решение принимаю не я, а директор пока занят другим (сказать чем). Как только скажет- сразу перезвоню.
/Я прошу у Вас прощения. Просто когда Вы приходили, решение уже было принято и человека взяли, а мне не сказали. Извините нас за накладку.
Успіхів у проходженні випробувального терміну
|