Как правильно уволиться, чтоб иметь возможность подать в суд на работодателя?
Доброго дня! Я маю письмовий трудовий договір. Два місяці підприємство виконувало договір та сплачувало заробітну плату згідно договору. За лютий 2013 року керівництво вирішило не платити зарплату згідно договору, хоча мають табель використанного робочого часу . Головний бухгалтер мені повідомила, що вона рахувала мені зарплату із ставки у тричі меншої ніж у договорі, но при цьому враховувала, що я робила 160 годин у місяці. Я бажаю розторгнути трудовий договір на підставі ст 39 КЗпП , але не знаю, як мені вірно це зробити. Я бажаю написати заяву "Прошу Вас звільнити мене *** квітня у зв'язку порушенням умов трудового договору зі сторони Роботодавця (виплата заробітної плати не в повному обсязі або у іншому розміру, ніж оговорено трудовим договором) " Як повинно звучати моє звільнення у наказі та у трудовій книжці? Яка стаття повинна бути вказана? У КЗпП вказано , що звільнення можливе на підставі ст 39 (на підставі ст 38 ч.1) і тут я не розумію, що повинно бути зазначено у наказі та як правильно мені діяти, щоб у подальшому я мала змогу подати на підприємству у Суд на відшкодування коменсації за невиконання умов трудового договору та розторгнення трудового договору з вини роботодавця? Та як моя стаття звільння буде приниматись у центрі зайнятості? Завчасно дякую за допомогу
|