Показать сообщение отдельно
Старый 23.01.2012, 15:38   #133
Мотя
Эксперт HR-Лиги. Модератор

Вы сказали Спасибо: 14,954
Поблагодарили 20,444 раз(а) в 10,175 сообщениях

Цитата:
Сообщение от JurijAnatolijovich Посмотреть сообщение
Я тоже так думаю. Но оппоненты
Какие оппоненты?
Цитата:
ссылаются на http://zakon.nau.ua/doc/?code=v-171203-01 (8-й абзац)
8-й абзац:
Цитата:
Ст.56 КЗпП України не обмежує тривалості неповного робочого часу, тобто неповний робочий час може встановлюватися як шляхом зменшення тривалості щоденної роботи, так і зменшенням кількості днів роботи протягом тижня чи одночасним зменшенням щоденної роботи при неповному робочому тижні.
Я не знаю, какие оппоненты Вас атакуют, но я знаю одно:
1. Письма НПА не являются.
2. Об одновременном установлении неполного рабочего дня и неполной рабочей недели в ст. 56 я не нашла.
Если бы там было написано примерно так:
Цитата:
Стаття 56. Неповний робочий час
За угодою між працівником і власником або уповноваженим ним органом може встановлюватись як при прийнятті на роботу, так і згодом неповний робочий день, неповний робочий тиждень а також одночасне зменшення щоденної роботи при неповному робочому тижні
...вместо:
Цитата:
Стаття 56. Неповний робочий час
За угодою між працівником і власником або уповноваженим ним органом може встановлюватись як при прийнятті на роботу, так і згодом неповний робочий день або неповний робочий тиждень.
..то я согласилась бы с таким чтением КЗоТУ и письмом.

Но, понимаете, другого НПА я не вижу, коме КЗоТУ.

Я понимаю, что многие любят дописывать, додумывать КЗоТУ и другие НПА...но...
В таком случае -

Цитата:
и на http://uazakon.com/document/spart13/inx13603.htm (пункт 2 ответа мне особенно актуален!).
Подскажите, пожалуйста, чем "крыть".
п.2:
Цитата:
Відповідь 1: Відповідно до статті 56 КЗпП України ( 322-08 ) за угодою між працівником і власником підприємства як при прийнятті на роботу, так і згодом може бути встановлений неповний робочий час. При цьому зменшення встановленої норми тривалості робочого часу може бути проведене шляхом скорочення тривалості роботи протягом тижня чи протягом робочого дня або поєднанням цих двох складових. Конкретна норма неповного робочого часу зазначається у наказі керівника підприємства із зазначенням конкретних днів та годин роботи.
Касаемо этого пункта данного письма - ответы, аналогичные моим ответам выше в этом посту...
Про поєднанням цих двох складових. ст56 КЗоТУ ничего не пишет, это уже сам дорисовали в своем письме те, кто отвечал, это им так хочется просто.Я согласна, что: а почему бы и нет? Однако, в ст.56 этого: почему бы и нет - нет!
Цитата:
Подскажите, пожалуйста, чем "крыть".
А перед кем Вы что-то хотите крыть?
Ну, если секрет - не говорите...
Чем крыть? Все просто: пусть покажут Вам НПА, а не письма, которые НПА не являлись, не являются и пока являться не будут....где было бы написано:або поєднанням цих двох складових.
Если покажут - все в порядке, если нет - на нет и суда нет...
Вот когда примут новый ТКУ, тогда там будет так:
Цитата:
Стаття 133. Неповний робочий час

1. Неповний робочий час може встановлюватися за згодою сторін трудових відносин.
2. Неповний робочий час може встановлюватися для працівників на роботах з нормальним і скороченим робочим часом.
3. Роботодавець зобов'язаний установити неповний робочий час за письмовою заявою вагітної жінки, жінки, яка має дитину віком до п’ятнадцяти років або дитину-інваліда, працівнику, який здійснює догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медичного висновку, працівника з обмеженими фізичними можливостями (інвалідів) відповідно до медичного висновку.
4. При неповному робочому часі оплата праці здійснюється пропорційно відпрацьованому часу або залежно від виробітку.
5. Встановлення неповного робочого часу не тягне за собою будь-яких обмежень обсягу трудових прав працівників.
Тут, в такой редакции - полное поле деятельности и нет здесь ограничивающей фразы:
неповний робочий день або неповний робочий тиждень.

Конечно, меня сейчас многие поубивают за такой ход рассуждения, но другого я не вижу в КЗоТУ...я не виновата, что так нам написал законодатель.
Остальное все, что не написано в НПА - досужий вымысел...
Aneta (24.01.2012), JurijAnatolijovich (23.01.2012), Trishka (23.01.2012)