Показать сообщение отдельно
Старый 21.12.2011, 16:31   #439
Мотя
Эксперт HR-Лиги. Модератор

Вы сказали Спасибо: 14,954
Поблагодарили 20,444 раз(а) в 10,175 сообщениях
Восклицание

Внимание аудитории!
Самое ужасное, что я согласна с Олесей:
Цитата:
Сообщение от Олеся С. Посмотреть сообщение
Мотя, а не оказываете ли вы услугу нашим законодателям,
показывая им тут, где оне накосячили, и выходит что -подсказывая им, какие внести поправки(уточнения) к этому пресловутому закону?
..потому, что, прочитав Пояснительную записку к Проекту, вдруг увидела, что там собраны почти все наши вопли в этой теме. Я сейчас говорю о воплях, вопиющих в пустыне, которые тут вопили те, кто призывал к здравому смыслу: подумайте, что вы творите....
Цитата:
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту Закону України «Про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про захист
персональних даних» щодо перенесення терміну введення в дію
1. Обґрунтування необхідності прийняття акта
...Відсутність чіткого визначення терміну «база персональних даних», а також штучне трактування порушень вимог Закону України «Про захист персональних даних» та значні розміри штрафу за ухилення від їх державної реєстрації бази персональних даних (для громадян – суб’єктів підприємницької діяльності в розмірі від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) вже зараз призвели до збурення у середовищі малого підприємництва.
Не говорила я и коллеги об этом? Говорили...
Цитата:
Крім того, слід також зазначити, що Законом України «Про захист персональних даних» не сформульована мета обробки персональних даних і має посилочний характер на інші нормативно-правові акти, які ще не прийнято; не передбачено регулювання діяльності володільця баз персональних даних; відсутні норми, які б деталізували і конкретизували застосування норм окремими категоріями суб’єктів (громадські організації, страхові компанії, медичні установи, банки тощо); не визначений вичерпний перелік відомостей, які належать до персональних даних та відсутня чітка процедура знищення персональних даних; не визначено статус інформації (персональних даних), отриманої із загальнодоступних джерел (газети, телебачення, інтернет).
Не орала я через пост благим матом: НЕТ НПА, НЕТ НПА, НЕТ НПА...
за что получала постоянные пинки и оскорбления?....
Цитата:
Такого поняття як «загальнодоступні джерела» Закон взагалі не розкриває і не включає Інтернет до джерел отримання таких персональних даних, однак саме з них отримують масу персональних даних суб’єкти, які їх використовують; не передбачено, які умови повинен створити власник бази даних для належного захисту персональних даних та що саме повинен включати в себе процес обробки персональних даних. Але саме за порушення цих умов законодавством і передбачена адміністративна відповідальність.
Не встречали подобные вопросы от нас, вопиющих в пустыне?
Цитата:
На даний час затверджена низка нормативних актів, які регламентують процедуру реєстрації персональних баз даних, але не затверджено жодного нормативного акта, який унормовує весь процес підготовчої роботи, який передує реєстрації баз даних, зокрема відсутній Типовий порядок обробки персональних даних у базах персональних даних, але вже встановлюється відповідальність за порушення вимог щодо реєстрації та обробки баз даних та затверджено План проведення перевірок володільців та (або) розпорядників баз персональних даних щодо дотримання ними вимог законодавства у сфері захисту персональних даних.
Не орала я : Сигизмунд, что ты делаешь? Где Типовой порядок? Чем вы все руководствуетесь? Не вопили об этом вместе со мной вопящие?
Цитата:
Підставою виникнення права на використання персональних даних є згода суб’єкта персональних даних на обробку його персональних даних. При цьому, Законом не передбачено, що робити володільцю персональних баз даних, якщо суб’єкт персональних даних відмовляє надати згоду на обробку його персональних даних.
Не задавала я этот вопрос - одним из первых в этой теме? за что огребла по полной - чуть ли не до моего увольнения и до разрывания со мной дружбы....

Цитата:
Крім того, на законодавчому рівні не встановлено порядок здійснення контролю за додержанням законодавства про захист персональних даних в Законі України «Про захист прав персональних даних», ...
Не пищала я: дайте мне НПА, которые это прописали? А именно: этот самый Порядок!

Цитата:
Очевидно, що Закон України «Про захист персональних прав» вимагає суттєвого доопрацювання.
Разве мы об этом не предполагали, когда всем тут, как многим показалось - вставляли палки в колеса?

А что получили на выходе?
1. Обвинения нас, недовольных, в саботаже, провокации, в призыве идти на баррикады, обвинения в нашей несостоятельности и недалекости....

2. Тем, чем мы были недовольны - все уже изложено в этой Записке....

Во интересно.....Как с нашей темы срисовали...ей-Бо...
Aneta (21.12.2011), Julia2009 (22.12.2011), Julie (21.12.2011), katsol (21.12.2011), Ksusha00 (22.12.2011), Lorata (21.12.2011), Mardge (21.12.2011), Nadlen_R (22.12.2011), OK_SANA (21.12.2011), respect (21.12.2011), Trishka (21.12.2011), Галина Ребр (21.12.2011), Ирина Стеценко (21.12.2011), іренка (21.12.2011), Ксюшин (21.12.2011), Олеся С. (22.12.2011), Ромашка (22.12.2011)